A38 Tetőterasz

Carnival Youth (LV), Final Days Society (SE), SONYA (akusztikus koncert)

Nagyszabású posztrock-est az egyenesen Rigából hozzánk érkező Carnival Youth-szal, a Final Days Society nagyívű, álomszerű indie zaj-posztrockjával és Korbucz Sonya két dobossal felálló együttesével, a marionette ID utódzenekarával, a SONYA-val.

Final Days Society (SE)

A Final Days Society eredetileg öt svédországi fiatalember nagyszabású vállakozása. Igazi, jellegzetes, északi produkció, valahol a visszhangos, csilingelő gitáros posztrock és az érzelmes shoegaze határvidékén. Különleges hangulatú, baljós, mégis szentimentális, epikus darabjai akár egy horrorfilm kísérőzenéjének is elmennének, de közben sőrő atmoszférájú noise­ambient darabok is egyben.

A 2009 óta működő zenekar tavaly jelentette meg harmadik nagylemezét, az Icebreakert. Nagyszabású, nyolc­tíz perces kompozíciók, álomszerű dreampop, indie és posztrock kavarog ezen a remek lemezen, amit most a Final Days Society élőben is bemutat.

A zenekar tagjai
Suwat Khanh: ének, basszusgitár
Andreas Jeansson: gitár, billentyűsök
Pierre Olsson: gitár
Marcus Knutsson: gitár

Lemezek
Noise Passes, Silence Remains, 2009
Ours Is Not a Caravan of Despair, 2011
Icebraker, 2015

SONYA

A korábban metálzenekarokban gitározó, aztán alkalminak szánt szólóprojektjével váratlan sikert arató Korbucz Sonya már jó ideje zenekarrá bővítette SONYA elnevezésű produkcióját. A saját meghatározása szerint "posztrockot" játszó, specialitásként két dobossal felálló együttes a Kitchenfloor című dalával és az ahhoz készült klippel futott be, aztán Szonyának egy Tears For Fears-feldolgozás a Szimfonik Live-on hozott külön hírnevet.

Az együttes első EP-je Celine Gibassier címmel jelent meg, illetve nemrég jött ki új videóklipje a Krypta (Tales of Youth) című számhoz.

A zenekar tagjai
Korbucz Sonya: ének, gitár
Somló Pál: gitár
Dexter: basszusgitár
Radics Gábor: dob, billentyűsök
Dobos Lajos: dob

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.