Felső Tízezer x Mayberian Sanskülotts

Felső Tízezer x Mayberian Sanskülotts

Felső Tízezer x Mayberian Sanskülotts
március
23
szombat 20:00
Koncertterem

Felső Tízezer x Mayberian Sanskülotts

  • Pop
  • Rock

Először lép együtt színpadra a sorsukat és tagjaikat tekintve több ponton összefonódó Felső Tízezer és Mayberian Sanskülotts. Bár zenéjük első hallomásra külön utakon halad, gondolataik egy tőről fakadnak.

Mayberian Sanskülotts

A Mayberian Sanskülotts a káposztásmegyeri panelok között visszhangzó nyarak magányát dalba foglaló akusztikus duóból nőtte ki magát a magyar underground könnyűzenei élet egyik meghatározó zenekarává. A mára hat tagot számláló zenekar lassan levetkőzte magáról a külvárosi spleen-t, és elmélyítette kapcsolatát a 2000-es évek előtti időket idéző szinti és dobhangzásokkal. Legutóbbi nagylemezük, a ‘God Tiger Need Chemical Works’ dalai jéghideg vízesésként zúdulnak a hallgatóra, magával rántva őt egy elmélyültebb és kiforrottabb Mayberian-világ felé. A coldwave, gót és Rn’B titkos viszonyához szóló ódának beillő lemez tovább erősítette a zenekar helyét a legnyitottabb és legkísérletezőbb hazai produkciók sorában.

https://www.youtube.com/watch?v=PS5PSAuZfu0
https://open.spotify.com/album/6eqY0OH3BGzwiRtU9nV2ag?si=WwUKEtzCTAWFgjYko1YBrw
https://www.facebook.com/mayberian

 

Felső Tízezer

  

A magyar indie bozótharcosa, a Felső Tízezer sodró gitárzenéjéről, nagyívű refrénjeiről és szeretetteljesen cinikus szövegeiről ismert. A powerpop és az alternatív gitárzene hagyományait ötvöző zenekarra nagy hatással volt a DIY/csináld magad-mozgalom, ami tetten érhető videóklipjeikben, kiadványaikban és koncertjeiken egyaránt. Első nagylemezük, a 2015-ös Normális élet még egy kollégium beázott pincéjében készült egy laptopon és egy hangkártya segítségével, időközben azonban a dalok hangzása egyre szélesvásznúbbá vált. Legutolsó, sorrendben negyedik nagylemezük 2022 tavaszán jelent meg Elkerülhetetlen címmel, amely szintézise az időközben öttagúvá bővült zenekar eddigi karrierjének és kísérletezéseinek.

https://open.spotify.com/artist/6rCBaun2Qej3nc0ByotcX9?si=43aXX4wyQtGScpnqt89UZg

https://www.instagram.com/felso_tizezer/

https://youtu.be/tg7elVwTzy0?si=jZn5JpgUtSURl12F

https://felsotizezer.bandcamp.com/

Jegyek: https://tixa.hu/f10-maybe-a38

Esemény a facebookon

A helyszín