Felső Tízezer, Cz. K. Sebő

Felső Tízezer, Cz. K. Sebő

Felső Tízezer, Cz. K. Sebő
június
30
szerda 20:00
Tetőterasz

Felső Tízezer, Cz. K. Sebő

  • Pop
  • Rock

A sodró gitárzenéjéről, nagyívű refrénjeiről és szeretetteljesen cinikus szövegeiről ismert Felső Tízezer 2015 óta létezik, azóta pedig már három nagylemezük jelent meg. A powerpop és az alternatív zene hagyományait ötvöző zenekar szoros kapcsolatot ápol a DIY/csináld magad-mozgalommal is, ami tetten érhető videóklipjeikben, kiadványaikban és koncertjeiken egyaránt.


A Felső Tízezer első nagylemeze 2015-ben jelent meg minden előzmény nélkül Normális élet címmel. A következő évben Hip-hip-hurrá című dalukkal bejutottak az Index dalversenyének döntőjébe.


2018-ban megjelent második nagylemeze Majd lesz valahogy címmel, 2019 tavaszán pedig a Record Store Day-en újabb kislemez debütált, ami az Utálom a zenét címet kapta. Az elmúlt években a Felső Tízezer folyamatosan alkot és koncertezik, forgatott 7 videóklipet, állandó szereplői a budapesti klubéletnek, vidéki koncertjeiken megfoghatóan növekszik közönségük, és a hazai fesztiválok legjaván is fellépnek.


2020. március 31-én jelent meg a Felső Tízezer harmadik nagylemeze, amely  A bonyolult világ címet viseli. A lemezbemutató koncertre az A38 Hajón került sor, a pandémiás helyzet miatt szeptemberben. A zenekar 2020 őszére érte el jelenlegi, végleges felállását Both Márton és Kelecsényi Donát belépésével.


Diszkográfia:


2015 - Normális élet LP

2017 - Új városok épülnek EP

2018 - Majd lesz valahogy LP

2019 - Utálom a zenét EP (Record Store Day Special)

2020 - A bonyolult világ LP


Tagok:


Sallai László - ének, gitár

Justin Spike - gitár, vokál

Balogh Gallusz - basszusgitár

Kelecsényi Donát - gitár

Both Márton - dob


A helyszín