Federico Albanese (IT), Nitz (SI)

Federico Albanese (IT), Nitz (SI)

Federico Albanese (IT), Nitz (SI)
március
2
csütörtök 20:00
Koncertterem

Federico Albanese (IT), Nitz (SI)

  • Jazz
  • Komolyzene

Federico Albanese (IT)

Nils Frahm, Hania Rani, Joep Beving és a Grandbrothers után Federico Albanese olasz zeneszerző, zongoraművész és zenei producer lép fel a hajón! Albanese kompozíciói légiesek és filmesek, ötvözik a klasszikus zenét, a popot és a pszichedeliát.

 

 

A múlt és most között; a valóság és a képzelet között; emlék és emlékezés között. Federico Albanese lenyűgöző új albuma, a Before And Now Seems Infinite megörökíti és belakja ezeket a pillanatokat és az idő múlását. A modern - klasszikus és elektronikus színárnyalataival, a jazz és az avantgárd pop elemeivel alkotott kitűnő fúzióját egy sajátos emlék ihlette, és az a sugallat, hogy Marcel Proust francia regényíró szavaival élve: „A múlt dolgokra való emlékezés nem feltétlenül emlékezés a dolgokra úgy, ahogy voltak.”

„Többféleképpen érzékeljük az emlékeket” – mondja a zeneszerző és multiinstrumentalista Albanese, aki Milánóban nőtt fel, és ma Berlint hívja otthonának.

Előfordulhat, hogy különböző szemszögből emlékezünk a dolgokra, és különböző jelentéseket adunk nekik. Érdekesnek találom felfedezni azt a pillanatot, amikor eldöntjük, hogyan fogunk emlékezni valamire. És a zene az az eszköz, amelyet arra használok, hogy megtaláljam és megtartsam ezeket a pillanatokat."

Nitz (SI)

  

A frekvenciák finomhangolása a homályos táncparkett felett. Új hangzásvilágot fedez fel a kíváncsi fül számára Tine Vrabič, művésznevén Nitz. Géppel generált és terepfelvételekkel kiegészített hangzása alapvetően a legfinomabb ambient dub techno örökségből merít. Azonban nemesen erjed, vagy inkább könyörtelenül bontakozik ki az elmúlt évek során egyedülálló történetként, átjárja a micro house-t, az elektro-t és az IDM-et, közben felcseréli a feszültség, a melankólia és a mókás dadaizmus elemeit.

A nagy múltú szlovén, elektronikus zenét és kultúrát népszerűsítő Synaptic kollektíva tagjaként Nitz az elmúlt évtizedet zenéléssel, koncertekkel, klubestekkel és egyéb különleges összejövetelekkel töltötte. AmbientSoup néven szűk közönségnek szóló jam session-ök, amelyek az ambient zene és a kapcsolódó kultúra terjesztését és bemutatását szolgálják.

A legendás szlovén alternatív helyszín, a Klub k4 mindig is fontos csomópont volt Nitz zenei hálózatában. A promóterként való szerény kezdetektől egészen a 2009 óta ottani rezidens DJ-zésig mára ifjú veterán, aki zökkenőmentesen egyesíti a régi és az új zenét számos műfajban. 2015-ben programmenedzseri pozícióba lépve tovább bővítette befolyását, és új eszközöket talált az elektronikus zenéről és a klubkultúráról alkotott elképzelésének megvalósításához, miközben nagyban hozzájárult a szcénához azzal, hogy lehetőséget ad a friss és megalapozott zenei tehetségeknek.

A koncert a Liveurope támogatásával valósult meg.

A frekvenciák finomhangolása a homályos táncparkett felett, és új hangzásvilágot fedez fel a kíváncsi fül számára, a Tine Vrabič, más néven Nitz lassan és folyamatosan a szlovén elektronikus zene ismert neve lett. Géppel generált és terepfelvételekkel kiegészített hangzása alapvetően a legfinomabb ambient dub techno örökségből merít. Azonban nemesen erjed, vagy inkább könyörtelenül bontakozik ki az elmúlt évek során egyedülálló történetként, átjárja a micro house-t, az elektro-t és az IDM-et, közben felcseréli a feszültség, a melankólia és a mókás dadaizmus elemeit. A nagy múltú szlovén, elektronikus zenét és kultúrát népszerűsítő Synaptic kollektíva tagjaként Nitz az elmúlt évtizedet zenéléssel, koncertekkel, klubestekkel és egyéb különleges összejövetelekkel töltötte, mint például a legutóbbi élőgépe. - AmbientSoup néven kiválasztott közönségnek szóló jam session-ök, amelyek az ambient zene és a kapcsolódó kultúra terjesztését és bemutatását szolgálják. A legendás szlovén alternatív helyszín, a Klub k4 mindig is fontos csomópont volt a Nitz zenei hálózatában. A promóterként való szerény kezdetektől egészen a 2009 óta ottani rezidens DJ-kig zenélni, mára már veterán ebben a mesterségben, zökkenőmentesen egyesíti a régi és az új zenét számos műfajban. 2015-ben programmenedzseri pozícióba lépve tovább bővítette befolyását, és új eszközöket talált az elektronikus zenéről és a klubkultúráról alkotott elképzelésének megvalósításához, miközben nagyban hozzájárult a szcénához azzal, hogy lehetőséget ad a friss és megalapozott zenei tehetségeknek.

Esemény a facebookon

Galéria

A helyszín