Federico Albanese (IT)

Federico Albanese (IT)

Federico Albanese (IT)
2023. március
2
csütörtök 20:00
Koncertterem

Federico Albanese (IT)

  • Jazz
  • Komolyzene

Nils Frahm, Hania Rani, Joep Beving és a Grandbrothers után Federico Albanese olasz zeneszerző, zongoraművész és zenei producer lép fel a hajón! Albanese kompozíciói légiesek és filmesek, ötvözik a klasszikus zenét, a popot és a pszichedeliát.

 

 

A múlt és most között; a valóság és a képzelet között; emlék és emlékezés között. Federico Albanese lenyűgöző új albuma, a Before And Now Seems Infinite megörökíti és belakja ezeket a pillanatokat és az idő múlását. A modern - klasszikus és elektronikus színárnyalataival, a jazz és az avantgárd pop elemeivel alkotott kitűnő fúzióját egy sajátos emlék ihlette, és az a sugallat, hogy Marcel Proust francia regényíró szavaival élve: „A múlt dolgokra való emlékezés nem feltétlenül emlékezés a dolgokra úgy, ahogy voltak.”

„Többféleképpen érzékeljük az emlékeket” – mondja a zeneszerző és multiinstrumentalista Albanese, aki Milánóban nőtt fel, és ma Berlint hívja otthonának.

Előfordulhat, hogy különböző szemszögből emlékezünk a dolgokra, és különböző jelentéseket adunk nekik. Érdekesnek találom felfedezni azt a pillanatot, amikor eldöntjük, hogyan fogunk emlékezni valamire. És a zene az az eszköz, amelyet arra használok, hogy megtaláljam és megtartsam ezeket a pillanatokat."

Esemény a facebookon

A helyszín