Budapesti Tavaszi Fesztivál

Ewert and the Two Dragons (EE), Hó Márton és a Jégkorszak, The Somersault Boy

Öt év után újra Budapesten lép fel az észt Mumford & Sons, az Ewert And The Two Dragons! Az eleinte Sting-, Radiohead- és Jeff Buckley-feldolgozásokat játszó baráti társaság hamar elkezdett saját számokat írni – álomszép indie-folk dalaikkal pedig hamar megtalálták az utat a közönség szívéhez. Eddigi három lemezük tele volt a hatvanas-hetvenes évek trubadúrjainak a hatását magán viselő törékeny slágerekkel, amelyekhez tökéletesen passzol majd az A38 Hajó intim és meghitt koncertterme, illetve a két hazai előzenekar, a Hó Márton És A Jégkorszak és a The Somersault Boy.

Ewert and the Two Dragons (EE)

Az észt Ewert and the Two Dragons kétség kívül a Baltikum egyik legmenőbb aktuális zenei exportja, akik mára meghódították Európát is. A hatvanas-hetvenes évek folk-trubadúrjaiért (Simon & Garfunkel, Donovan) rajongó trió (az énekes Ewert Sundja, a gitáros Erki Pärnoja és a dobos Kristjan Kallas) 2009-ben jelentette meg The Hills Behind The Hills című, álomszép indie-folk dalokból összeállított bemutatkozó lemezét, majd Ivo Etti basszusgitárossal kiegészülve koncertezni kezdett. A zseniális színpadi produkciónak köszönhetően hamar elnyerték a környező országok közönségének és szakíróinak szívét, sorra aratták az elismeréseket, és a legnagyobb balti fesztiválokon léptek fel. A hat évvel ezelőtt megjelent második album (Good Man Down) óriási sikere – az év legnagyobb példányszámban eladott észt lemeze lett – pedig már a nagyobb nyugat-európai koncertszínpadokra is eljuttatta a zenekart. A holland Eurosonic fesztiválon adott két teltházas fellépés után sorban álltak a fesztiválszervezők az öltöző előtt, törékeny folk-popjukkal pedig szép lassan eljutott a kontinens minden sarkába. A két éve megjelent Circles pedig még jobban megszilárdította a zenekar helyzetét abban a ligában, amiben például a Fleet Foxes vagy a Mumford & Sons is játszik.

Felállás
Ewert Sundja - ének, billentyűs hangszerek
Erki Pärnoja - gitárok, ének
Kristjan Kallas - dob
Ivo Etti - gitárok, ének, balalajka

Hó Márton és a Jégkorszak

Két akkordos dalok egy szál gitárra, azonnal ható dallamokkal és elsőre megjegyezhető szövegekkel: a hálószobapop és a független gitárzene találkozik a fürdőszobában. A 2010 óta aktívan zenélő dalszerző-énekes és zenekara, a Hó Márton és a Jégkorszak két saját lemez (Dalok a fürdőszobából - 2011, Csodálatos Utazások - 2013) és egy hangjátékhoz írt lemez (Minden Idők - az Időfutár c. rádiójáték zenéje) után 2016 áprilisában jelentette meg új albumát Itt vagyunk címmel.


A zenekar tagjai:
Hó Márton - gitár, ének
Szőke Barna - gitár, vokál
Horváth Kristóf - basszus, vokál
Gulyás Kristóf – dob

Lemezek
Dalok a fürdőszobából, 2011
Csodálatos utazások, 2013
Itt vagyunk, 2016

The Somersault Boy

A magyar-finn Somersault Boy otthoni zenebarkácsolásként indult 2009-ben, 2012 óta viszont rendes zenekarként működik. Az önmagát sickpopként aposztrofáló zenekar a punk és a powerpop határán mozog, első lemezüket több EP után 2014-ben jelentették meg How To Do A Somersault címmel. A Somersault Boy tavaly kicsit csendben volt, 2017 májusában viszont érkezik a második lemez, amely kicsit infantilisebb és agresszívebb lesz az előzőnél.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.