Programjaink a jogszabályoknak megfelelően magyar védettségi igazolvánnyal / EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal, valamint érvényes személyi igazolvány vagy útlevél együttes felmutatásával látogathatóak. Ezek mellett kiemelten javasoljuk mindenki számára a maszkhasználatot is.

Ewert and the Two Dragons (EE) / felvétel az A38 Hajóról

Ewert and the Two Dragons (EE) / felvétel az A38 Hajóról

Ewert and the Two Dragons (EE) / felvétel az A38 Hajóról
április
16
péntek 20:00
Koncertterem

Ewert and the Two Dragons (EE) / felvétel az A38 Hajóról

  • Pop
  • Rock

Az észt származású Ewert and the Two Dragons formációja 2017-ben tért vissza Magyarországra, ahol a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében adtak felejthetetlen koncertet az A38 Hajó közönségének – és amire most ismét együtt bólogathatunk a kanapénkról figyelve.

NÉZŐTÉREN ÉS OTTHONRÓL

40 ÉVE EGYÜTT

Találkozzunk virtuálisan a 41. Budapesti Tavaszi Fesztiválon, április 9-18. között! A tíznapos, online programsorozat műfaji megkötések nélkül idézi fel negyven év emlékezetes pillanatait és mutat be új produkciókat, hűen követve a korábbi fesztiválok összművészeti törekvéseit.

Az A38 Hajó a legemlékezetesebb BTF-koncertjeivel csatlakozik a fesztiválhoz, az Ewert and the Two Dragons koncert premierje április 16-án 20 órakor kezdődik az A38 Hajó YouTube-csatornán.

Az észt Ewert and the Two Dragons évek óta a Baltikum egyik legmenőbb zenei formációjának számít, aminek szakmai elismertségét 2009-es indulásuk óta számtalan rangos díjuk is alátámasztja. A trió tagjai bevallottan a hatvanas-hetvenes évek folk-trubadúrjainak (Simon & Garfunkel, Donovan) nyomdokában indultak el zenei útjukon, amely mostanra kiforrott indie pop-folk és barokk pop irányokban forrt össze. A csapat 2009-ben jelentette meg The Hills Behind The Hills című, álomszép indie-folk dalokból összeállított bemutatkozó lemezét, és egy basszusgitárossal kiegészülve megkezdte máig tartó koncertsorozatát.

A formáció komoly erőssége zseniális színpadi jelenlétük és kreatív produkcióik, aminek köszönhetően hamar elnyerték a környező országok közönségének szívét. Második albumuk, a Good Man Down az év legnagyobb példányszámban eladott észt lemeze lett, ami megnyitotta útjukat a legkomolyabb nemzetközi fesztiválok színpadai felé is. 2017-ben Circles c. albumuk anyagával érkeztek a Budapesti Tavaszi Fesztiválra, ahol az A38 Hajón erősítették meg hazai rajongótáborukat. Ennek a koncertnek az anyagát nézhetik újra az érdeklődők az idei fesztiválon, április 16-án este 20.00 órától.A helyszín