Ewert and the Two Dragons (EE) - exkluzív lemezbemutató koncert

Ewert and the Two Dragons (EE) - exkluzív lemezbemutató koncert

Ewert and the Two Dragons (EE) - exkluzív lemezbemutató koncert
április
27
szombat 20:30
kiállítótér

Ewert and the Two Dragons (EE) - exkluzív lemezbemutató koncert

  • Indie
  • Világzene, Népzene

Két hatalmas sikerű fellépés után visszatér az A38 Hajóra az Ewert And The Two Dragons hogy bemutassa világsikert aratott Hands Around the Moon című nagylemezét.

A VIP jegy tartalmazza a zenekari tagokkal való személyes találkozást, üdvözlést, fényképezkedést valamint a koncertre való belépést.

Galéria

Ewert and the Two Dragons (EE)

Az észt Ewert and the Two Dragons kétség kívül a Baltikum egyik legmenőbb aktuális zenei exportja, akik mára meghódították Európát is. Az eleinte Sting-, Radiohead- és Jeff Buckley-feldolgozásokat játszó baráti társaság hamar elkezdett saját számokat írni, és a hatvanas-hetvenes évek folk-trubadúrjaiért (Simon & Garfunkel, Donovan) rajongó trió 2009-ben jelentette meg The Hills Behind The Hills című, álomszép indie-folk dalokból összeállított bemutatkozó lemezét, majd kvartetté bővülve koncertezni kezdett. A zseniális színpadi produkciónak köszönhetően hamar elnyerték a környező országok közönségének és szakíróinak szívét, sorra aratták az elismeréseket, és a legnagyobb balti fesztiválokon léptek fel. A hét évvel ezelőtt megjelent második album (Good Man Down) óriási sikere – az év legnagyobb példányszámban eladott észt lemeze lett – pedig már a nagyobb nyugat-európai koncertszínpadokra is eljuttatta a zenekart. A holland Eurosonic fesztiválon adott két teltházas fellépés után sorban álltak a fesztiválszervezők az öltöző előtt, törékeny folk-popjukkal pedig szép lassan eljutott a kontinens minden sarkába. A három éve megjelent Circles pedig még jobban megszilárdította a zenekar helyzetét abban a ligában, amiben például a Fleet Foxes vagy a Mumford & Sons is játszik.

A zenekar eddigi három lemeze tele volt a hatvanas-hetvenes évek trubadúrjainak hatását magukon viselő törékeny slágerekkel, de Ewerték most végre elhozzák a Hajó különleges, intim, festői szépségű kiállítótermébe s bemutatják várva-várt Hands Around the Moon című nagylemezüket, amelyről az első videóklip pár hete érkezett meg, és ugyanazt az emelkedett, meghitt, bensőséges hangulatot árasztja, amelynek igazi mestere az észt zenekar. 

A zenekar tagjai

Ewert Sundja: ének, billentyűsök

Erki Pärnoja: gitár

Ivo Etti: basszusgitár

Kristjan Kallas: dob

Lemezek

The Hills Behind The Hills, 2009

Good Man Down, 2011

Circles, 2015

Hands Around the Moon, 2018

  

  

  

Linkek

Galériák

  • Ewert and the Two Dragons
    3
  • Ewert and the Two Dragons (EE), Hó Márton és a Jégkorszak, The Somersault Boy

    2017. április 22.

    40

A helyszín

kiállítótér