Elefánt

Elefánt

Elefánt
július
24
péntek 20:00
Koncertterem

Elefánt

 • Rock

Filmzene-szerű dalaik hallgatása közben szemünk előtt peregnek a finom iróniával átszőtt történetek, azok összes csodálatos és hétköznapi szereplőjével együtt. Zenéjük sokrétűsége csupa felfedeznivalót tartogat számunkra: pörgős ütemek és meditatív lassúság váltakozik, punk energiák szabadulnak fel, s ezek együtt a sanzon hangulattal és erőteljes lendülettel karöltve adják a keringőt a lábunk alá. Dalaik sajátos atmoszférát hordoznak, amit a kreatív zenei megoldások és a különleges dalszövegek tesznek igazán egyedivé.


Elefánt

Az Elefánt zenéje olyan, amin egyszerre sírunk és nevetünk, összebújunk és tombolunk, majd a szövegbe beletemetkezve elmerengünk. Életigenlő melankólia. Ezt az érzést egyre többen fedezik fel maguknak, hiszen a zenekar fesztiválok és klubok állandó fellépője, akármilyen környezetben elvarázsolja és táncolásra készteti a régi és új rajongókat. Dalaik sajátos atmoszférát hordoznak, amit a kreatív zenei megoldások és a különleges dalszövegek tesznek igazán egyedivé.

A zenekar alapító tagjai Szendrői Csaba és Tóth András gyerekkoruk óta együtt zenéltek Szombathelyen, és a Kodály Method 2012-es bemutatójára álltak össze Kovács Zoltán billentyűssel, Horváth Bence Ede basszusgitárossal és Németh Szabolcs dobossal. Első nagylemezüket, a Vérkeringőt már stabil rajongótábornak mutatták be 2013-ban, és a csapat az azóta eltelt években olyan alkotó közösséggé formálódott, amely folyamatos keresi a kreatív utakat és a megújulás lehetőségét. A könnyűzenei szakma is hamar felfigyelt rájuk, és beválasztották őket a Nagy-Szín-Pad első évadjába. Gomoly című második albumuk 10 napig vezette a Deezer hazai hallgatottsági listáját. A lemezen szereplő Bordahajtogató című dalt a Balaton Method – a magyar alternatív zenei élet bemutatására született mozifilm – kezdő klipjének választották az alkotók. A különleges megoldásokat kedvelő zenekar a Tizenhathoz közösségi videoklipet készített a rajongók részvételével, a lemezről elsőként megjelent Alszikot pedig Fonogram díjra jelölték. Harmadik nagylemezüknek, a 2017 tavaszán megjelent Mindennek, dupla lemezbemutatója volt az A38 Hajón, mert az első estére az összes jegyet elkapkodták a rajongók. Ezt a lemezt is az átlagostól eltérően jelentették meg: minden dalhoz egyedi grafikus lyric videó készült. 2019-ben jelent meg a negyedik nagylemezük, amely az EL címet kapta.

Diszkográfia
Minden (2017 Launching Gagarin Records)
Gomoly (2015 Launching Gagarin Records)
Vérkeringő (2013 Drum and Monkey)
Kék szoba EP (2012 Szerzői kiadás)

A zenekar tagjai:
Szendrői Csaba – ének
Tóth András – gitár
Horváth Bence Ede – basszusgitár
Kovács Zoltán – billentyű, elektronika
Németh Szabolcs – dob

Linkek

Galériák

 • Elefánt
  5
 • Elefánt, Kytaro

  2019. december 28.

  41
 • Elefánt, Analog Balaton

  2017. szeptember 1.

  22
 • Elefánt lemezbemutató koncert, Néhai Bárány

  2017. április 14.

  30
 • Elefánt lemezbemutató koncert

  2013. április 25.

  43
 • Rupa and the April Fishes (US), Elefánt

  2012. december 3.

  30
 • Elefánt EP bemutató koncert

  2012. június 14.

  29

A helyszín