• Jazz

A 2009-ben alakult E.K.Avenue Magyarország egyik legeredetibb jazz/r'n'b formációja, melyben Kertész Erika énekesnőt olyan elismert nevek kísérik, mint Rátonyi Róbert (zongora), Szendőfi Péter (dob) és Szuna Péter (basszusgitár).

Erika kristálytiszta hangja és dalainak eredetisége különleges és megkapó zenei élményt ad. A dalok angol és magyar szövegeinek szerzője szintén az énekesnő, így egy egyedülálló harmónia és egység fogja össze a dalokat.

Eddig két lemezük jelent meg az mTon gondozásában (Little Girl, 2010 és Moonbike, 2016), mindkettő az énekesnő szerzeményeit tartalmazza. Harmadik lemezük 2022 őszén jelenik meg Risk Taker címmel.

A számokban keverednek a stílusok, de a hangzásukban meghatározó az elektronikus zene elemeivel vegyített R&B-funk jelleg és néha a drum&bass stílus, a lüktetés szolgál alapul egy-egy dal hangszerelésében.  Lemezeik modernebb, szélesebb zenei spektrumot átívelő hangzást adnak, kidomborítva Erika egyéni zeneszerzői-szövegírói világát. 

A zenekar Magyarországon és Európa-szerte rengeteg koncertet adott, rendszeres vendégei mind a hazai, mind a határon túli jazz-kluboknak és fesztiváloknak. 

Esemény a facebookon

A helyszín