Editors (UK)

Az Akvárium klub nagyhallban lesz megtartva

A brit indie egyik legfontosabb zenekara, az Editors visszatér, ezúttal az Akvárium Klub nagyhalljában vezeti majd fel sajátosan sötét diszkóját, melyben ott kavarognak a gitár-orientált rockzenés hatások, az új-hullámos hangzás és a fülbemászó riffek. Nem véletlenül emlegette őket a kritika a brit Interpolként; az amerikaiakhoz hasonlóan pedig várhatóan ők is egy nehezen feledhető koncerttel térnek vissza Magyarországra.

Jegyek szeptember 21-étől vásárolhatók.

Editors (UK)

Az Editors a brit indie egyik legnépszerűbb zenekara: már az első album is komoly sikereket, Mercury-jelölést és jelentős eladásokat hozott. Az együttes, mindenekelőtt a zenei agy, Tom Smith finom arányérzékkel keverte a gitárorientált rockzenét az újhullámos hangzással, a New Musical Express kifejezésével élve egyfajta dark discót, sötét diszkót hozva létre. Talán leginkább az Echo & The Bunnymenre vagy a Joy Divisionre emlékeztet az Editors zenéje, amit sokan az amerikai Interpol brit párjaként emlegetnek.

Nem véletlen, hogy az Editors - mindenekelőtt két legsikeresebb, második és harmadik albumának - számai éppoly népszerűek a rockfesztiválokon, mint a partikban. Hűvös elegancia, távolságtartás, ugyanakkor mély és személyes szövegek, hidegen csengő-bongó szintik, fülbemászó riffek: az Editors minden nehézség nélkül ötvözi ezeket a végleteket.

A kvintett legutoljára két éve járt Budapesten, akkor az A38 Hajó szervezésében lépett fel a Barba Negra Music Clubban - jövő áprilisban pedig visszatérnek, ezúttal az Akvárium nagytermébe. Azzal valószínűleg nem árulunk el nagy titkot, ha eláruljuk, hogy az összes nagy sláger felcsendül majd a Munichtől a The Weight Of Love-ig, de ha belegondolunk, hogy több mint két év telt el az utolsó lemez óta, talán új dalokat is hallunk majd…

Tagok
Tom Smith - ének, gitár, zongora
Russel Leetch - basszusgitár, szintetizátor
Ed Lay - dob, ütősök
Justin Lockey - gitár
Elliot Williams - gitár, szintetizátor

Lemezek
In Dream, 2015
The Weight Of Your Love, 2013
In This Light And On This Evening, 2009
An End Has A Start, 2007
The Back Room, 2005

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.