Editors (UK), October Drift (UK)

A Barba Negrában lesz megtartva

Kedves Közönség! Két szuper hírünk is van: amellett, hogy ma kijött az Editors új albuma, a nagy érdeklődésre való tekintettel áthelyeztük a koncertet a megújult Barba Negrába! Ennek a másik oka, hogy a zenekar olyan színpadi technikával érkezik, amelynek a teljes élményt adó kihasználására csak az új helyszínen van lehetőség. És ha ez még nem lenne elég, további elkülönített erkély jegyek is felszabadultak! Csapjatok le az elérhető helyekre, amíg lehet! Addig is itt a zseniális új album ízlelgetésre! 

A brit indie egyik legfontosabb zenekara, az Editors visszatér, ezúttal a Barba Negrában vezeti majd fel sajátosan sötét diszkóját, melyben ott kavarognak a gitár-orientált rockzenés hatások, az új-hullámos hangzás és a fülbemászó riffek. Nem véletlenül emlegette őket a kritika a brit Interpolként; az amerikaiakhoz hasonlóan pedig várhatóan ők is egy nehezen feledhető koncerttel térnek vissza Magyarországra.

 Az estet felvezeti a kitűnő fiatal angol, egyszerre ütős és dallamos October Drift banda!

Jegyek szeptember 21-étől vásárolhatók.

Editors (UK)

Az Editors a brit indie egyik legnépszerűbb zenekara: már az első album is komoly sikereket, Mercury-jelölést és jelentős eladásokat hozott. Az együttes, mindenekelőtt a zenei agy, Tom Smith finom arányérzékkel keverte a gitárorientált rockzenét az újhullámos hangzással, a New Musical Express kifejezésével élve egyfajta dark discót, sötét diszkót hozva létre. Talán leginkább az Echo & The Bunnymenre vagy a Joy Divisionre emlékeztet az Editors zenéje, amit sokan az amerikai Interpol brit párjaként emlegetnek.

Nem véletlen, hogy az Editors - mindenekelőtt két legsikeresebb, második és harmadik albumának - számai éppoly népszerűek a rockfesztiválokon, mint a partikban. Hűvös elegancia, távolságtartás, ugyanakkor mély és személyes szövegek, hidegen csengő-bongó szintik, fülbemászó riffek: az Editors minden nehézség nélkül ötvözi ezeket a végleteket.

A kvintett legutoljára két éve járt Budapesten, akkor az A38 Hajó szervezésében lépett fel a Barba Negra Music Clubban - jövő áprilisban pedig visszatérnek, ezúttal az Akvárium nagytermébe. Azzal valószínűleg nem árulunk el nagy titkot, ha eláruljuk, hogy az összes nagy sláger felcsendül majd a Munichtől a The Weight Of Love-ig, de ha belegondolunk, hogy több mint két év telt el az utolsó lemez óta, talán új dalokat is hallunk majd…

Tagok
Tom Smith - ének, gitár, zongora
Russel Leetch - basszusgitár, szintetizátor
Ed Lay - dob, ütősök
Justin Lockey - gitár
Elliot Williams - gitár, szintetizátor

Lemezek
In Dream, 2015
The Weight Of Your Love, 2013
In This Light And On This Evening, 2009
An End Has A Start, 2007
The Back Room, 2005

October Drift

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.