Dodie (UK), Sody

Dodie (UK), Sody

Dodie (UK), Sody
május
1
vasárnap 20:00
Koncertterem

Dodie (UK), Sody

  • Pop

Új szupersztár érkezik a hajóra! A végtelenül finom, melankolikus, elvarázsló hangulatokat dalaiban megidéző angol énekesnő-dalszerző és író az egyik legnészerűbb új művész a hazájában és a nemzetközti éterben.

A szociális média marketing korszakában, Dodie Clarke gyike azoknak, akik a legtöbb lehetőséget kihasználják a különféle platformok által nyújtott tehetségük bemutatására. Amellett, hogy énekes-dalszerző és író, az angol csillag nagyon népszerű személyiség a YouTube-on is, ahol főcsatornáján több mint 1,5 millió követővel büszkélkedhet, amely több mint 166 millió megtekintéssel rendelkezik. Emellett van egy mellékcsatornája is, amely ugyanúgy páreatlan népszerűségnek örven, nem véletlenül.

Dodie Clarke 1995. április 11-én született az Egyesült Királyságban és születéskor Dorothy Miranda Clark nevet kapott. Születési helye Epping, Essex, Egyesült Királyság. 

Dodie Clark barátja, Alice Webb hozta létre első csatornáját, amelyet „Dodders5” -nek hívtak, majd később „Alice and Dodie show-nak” neveztek. Miután az első csatorna sikeresnek bizonyult, Dodie folytatta fő személyes csatornájának létrehozását, amelyet 2011. február 7-én neveztek el „doddleoddle” -nek, és ugyanazon év április 14-én elkészítette első videóját az „Eső” című dalhoz. Körülbelül hét évvel a létrehozása után a csatorna több mint 150 videót halmozott fel, több mint 1,5 millió előfizetővel és jóval több mint 166 millió megtekintéssel.

Néhány évvel a YouTube-on és más közösségi média platformokon való megjelenés után Dodie Clark kiadta első EP-jét. A debütáló EP kiadvány megjelenése  hetében a brit hivatalos albumlistán a 35. helyen szerepelt.

Második EP-je 2017. augusztus 11-én jelent meg és a 6. helyen debütált a brit hivatalos albumok listáján, valamint az 55. helyre került az US Billboard 200-on.

A helyszín