My City Budapest - nyári fesztivál az A38-on 2012

Format & The Simonsound (UK/live set)

Dokkerman & The Turkeying Fellaz, Suhaid, Shuriken, Gandharva

DJ Format olyan hiphop-ot játszik, amit mindannyian hiányolunk: fanki bítek és ütemek, csodás breakek, sok szkreccs, az öreg iskolás hiphop esztétika jegyében pedig mindenféle zene felkerül a lemezjátszóra. Mellette fellép két igazi hazai ász, Suhaid, Shuriken és Gandharva valamint lemezbemutatót tart a szédületes ősfunkot nyomó Dokkerman & The Turkeying Fellaz.

DJ Format (UK)

Válságos idők ide vagy oda, kár lenne a legjobb dolgokon spórolni: évi egy Format buli jár Budapestnek. Matt Ford legutóbb Mr. Thinggel közösen, 4 lemezjátszó segítségével szántotta fel a hajópadlót, de az extraság idén sem marad el. DJ Format első alkalommal érkezik LIVE felállásban, azaz a lemezjátszók mellett analógszintiket és dobgépet és némi vetítést is bevet. A show kiszámítható része, hogy saját klasszkusai mellett frissen megjelent harmadik Statement Of Intent c. nagylemezéről is játszik ezt-azt. Arra azonban már merészség lenne fogadásokat kötni, hogy a LIVE utáni lemezparádéban miket rak majd fel. A bakelit-kultúra elkötelezett híveiként DJ Format olyan hiphop-ot játszik, amit mindannyian hiányolunk: fanki bítek és ütemek, csodás breakek, sok szkreccs, az öreg iskolás hiphop esztétika jegyében pedig mindenféle zene felkerülhet a lemezjátszóra.

A bulin mutatkozik be a Dokkerman & The Turkeying Felaz zenekar is, amely magyar létére talán egyedüliként játsza a korai '70-es évek amerikai deep funk-ját. Nyilvános koncert még nem volt, de a Budabeats kiadó már le is csapott a bandára, és május 25-ére ki is hozza a első minialbumukat.

Dokkerman and the Turkeying Fellaz

A Dokkerman and the Turkeying Fellaz egy deep funk revival zenekar. Számaikban az itthon már csak DJ-k által pörgetett koszos ritmusokat hasznosítják újra, és lehelnek életet a régi funk, afrobeat és trash/garage beat ütemekbe. Recsegős gitár, szakadt orgona, egymondatos szövegek. Táncolni kötelező!

Suhaid

Suhaid hazánk egyik legsokoldalúbb lemezlovasa, aki következetesen utasítja vissza a műfajfetisizmust. Stílusa talán a nu jazzhez áll legközelebb, ha ebbe a fogalomba beleértjük a hetvenes évek soul- és funk-szerzeményeit, a kortárs underground hiphopot, a magyar táncdalt, a beatet és a bigbeatet, meg még ki tudja mi mindent.

Előszeretettel lép fel live actekkel, különösen olyan nyitott, a tánczene felé kacsintgató dzsessz-szaxofonosokkal, mint Vázsonyi János vagy Ágoston Béla. Emellett fáradhatatlan szervezője a Bomb The Jazz estjeinek is.

Gandharva

Dj Gandharva freestyle lemezgyűjtő, a '60-70-es évek megszállottja. A funk, soul, beat, rockabilly, jerk, surf, swing, latin és afro lemezek hozzák igazán lázba, szettjeiben nem ritka a pornós easy listening filmzene vagy az erdélyi bítek recsegése sem. A Tilos rádió műsorkészítője és a Budabeats kiadó vezetője.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.