TechnoDisco: Dj Budai, Demmyboy, Patrik Gora, Ben Dover, Milumination, Aesztetik

TechnoDisco: Dj Budai, Demmyboy, Patrik Gora, Ben Dover, Milumination, Aesztetik

TechnoDisco: Dj Budai, Demmyboy, Patrik Gora, Ben Dover, Milumination, Aesztetik
május
25
szombat 23:30
Koncertterem

TechnoDisco: Dj Budai, Demmyboy, Patrik Gora, Ben Dover, Milumination, Aesztetik

  • Elektronikus

Egy igazán különleges estére szeretnénk meginvitálni minden techno rajongót! Helyszín az A38, egy több mint 50 éves állóhajó a Duna vízén, ami 20 éve a budapesti underground egyik fő bástyája, nem véletlenül nyerte el a Lonely Planet szavazásán korábban a +világ legjobb klubja” címét. Ha a fedélzetre lépsz, egyből megérted hogy miért!

Ha szereted a technot és valami igazán különleges és autentikus programra vágysz akkor itt a helyed! Az est headlinere ugyanis nem más, mint a magyar techno egyik emblematikus fihgurája. DJ Budai több, mint három évtizedes pályafutást tudhat már maga mögött, nevét még az is ismeri, akitől távol áll ez a stílus. Ő a stílus alfája és omegája, a 90-es évek végén kiadott mix cd-in (sőt kazettáin) generációk nőttek fel. Ha ma megkérdezel Budapesten egy 30+-ost, akkor nagy valószínűséggel azt fogja mondani, hogy DJ Budai legendás techno mix kazettái (min pl. a Techno-House Classics vagy a DJ Mix Vol2) által szeretett bele a stílusba és lett a négynegyed örök megszállottja. Az ezeken a mixeken szereplő zenék örökre beleégtek a magyar közönség fülébe és szívébe. Totális katarzis tör ki, ha bármelyik buliban is felcsendülnek ezek a dalok.

DJ Budai ugyanakkor azon kevés hazai veterán dj közé tartozik, aki képes a folyamatos megújulásra, a technikát és a szelekciót illetően is. Ami örök, az a rá jellemző, seggrázós funky vonal! Milyen érdekes, hogy a groovy techno éppen a reneszánszát éli. Ezért aztán utánpótlásból sincs hiány. DJ Budai egyik fő szívügye a tehetséggondzás, ezért a supportot két mentoráltja, Demyboy és Patrik Gora adja. ELőbbi már több alkalommal játszott az A38-on DJ Budai társaságában, utóbbi pedig a szegedi Sunder Club, Magyarország egyetlen ízig-vérig underground vidéki techno klubjának rezidense.

Május 25-én generációk találkozására fog sor kerülni a dj pultban, ezért ezen az éjszakán fog debütálni az A38  új kisterme is, ahol a budapesti expat közösség egyik kedvenc partysorozata, a Kindergarten fogja hostolni a dj-ket. A bemelegítést Aesztetik felel, aki az illelpartik világából érkezett, ám mostanában ő is a funk-osabb vonalat tolja, külföldön is egyre nagyobb sikereket ér el, saját zenéit aktuális kedvencei, pl. Beau Didier vagy éppen Anathea játssza. Őt követi Ben Dover, a Kindergarten házigazdája, aki egyszemélyben az egyetlen független magyar elektornikus zenei hírportál, a primate.hu megalapítója. Őt követi a pultban Milumination, a már korábban említett Sunder Club tulandonosa, Szeged underground elektronikus zenei életének fő mozgatúrugója.

A leírásból talán már te is érezheted, hogy ez valami egészen különleges este lesz! Csupa olyan szereplővel, akik szívükön viselik a techno-t, minden nap ezzel kelnek és fekszenek. Ilyen arcokat és ilyen hangulatot sehol máshol a világon nem fogsz tapasztalni. Ha igazán autentikus programra vágysz, ami nem csak a fülednek, hanem a lelkednek is a legjobb lesz, akkor ide gyere! A konstans mosoly garantált. Majd meséld el otthon, hogy milyen is az ízig-vérig hazai techno Magyarországon!

Az esemény két helyszínen, a Koncertteremben és az Orr stúdióban párhuzamosan zajlik majd.

A helyszín