Elmarad - DJ Bootsie Quartet

A38 Hajó 9. születésnap

Sajnálattal értesítjük közönségünket, hogy Dj Bootsie megbetegedése miatt a koncert elmarad.

DJ Bootsie Quartet

DJ Bootsie a magyar hip-hop színtér egyik alakítója és aktív szereplője. 1996-ban DMC-t nyert, rap együttese volt (Az Árral szemben), melyben kezdetek óta a zenei alapokat készítette, emellett felkérésre film- és színházi zenéket is alkotott.  
 
Első önálló lemeze "The Silent Partner" címmel az Ugar Kiadó gondozásában 2004-ben jelent meg. DJ Bootsie zenéjének vázát az urbánus hip-hop, annak ütemvilága adja, emellett sokat merít a magyar kultúrkörből. A túlnyomórészt instrumentális számokban - melyek epikus szerkezetűek -, az elektronika, a jazz, a kortárs zene és a népzene erős filmzenei hatásokkal jelenik meg. A műfaj kedvelői már bemutatkozó lemezének európai megjelenése idején azonnal felfigyeltek rá, számait több jelentős fórumon felhasználták, így a Buddha Bar sorozat VII. részén, a CSI helyszínelők egyik epizódjában, DJ Cam mixlemezén és a Mercedes Mix Tap-en. 

Második szólólemeze immár a nagynevű angol BBE Kiadónál 2OO9 decemberében jelent meg, ezen közreműködött két new york-i MC (Vast Aire és O.C.) is. A "Holidays In The
Shade" c. album is kitűnő kritikákat kapott világszerte és újabb CSI szinkronfelhasználást hozott.  
 
DJ Bootsie Quartet
 
Élőben a DJ Bootsie Quartettel adja elő szerzeményeit, hip-hop és jazz attitűddel, nagy hangsúlyt fektetve a lemezjátszó nem csupán effekteszközként, hanem önálló hangszerként való megjelenítésére. Egy szaxofonos (Vázsonyi János), egy gitáros-billentyűs (Kovács Gergely), dobos (Lázár Tibor) és a DJ alkotja a Quartetet, ahol az elektronika és az akusztikus hangszerek egymást kiegészítve organikus, egységes hangképpé olvadnak össze. Bootsie Quartet-jével játszott már Európa számos klubjában és fesztiválján - első koncertje a kölni Filmharmóniában volt, s azóta többek között Szlovákiában, Hollandiában, Dániában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban és Angliában is fellépett.
 

A DJ Bootsie Quartet tagjai:
DJ Bootsie - scratch
Kovács Gergely - gitár
Lázár Tibor - dob
Vázsonyi János - szaxofon, furulya

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.