Programjaink a hatályos jogszabályoknak megfelelően magyar védettségi igazolvánnyal / EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal, valamint érvényes személyi igazolvány vagy útlevél együttes felmutatásával látogathatóak.

Deva (live), Flanger Kids

Deva (live), Flanger Kids

Deva (live), Flanger Kids
szeptember
25
szombat 19:30
Koncertterem

Deva (live), Flanger Kids

  • Elektronikus
  • Jazz

A népzenei misztikumot hipnotikus elektronikus lüktetéssel bámulatosan vegyítő Дeva /Deva/ rekordsebességgel lett hazánk egyik legexportképesebb előadója, nem véletlenül. Visszatérő koncertjét már sokan várták.

  

A koncerten vendégként a Flanger Kids lép fel - Szczuka Panka és Gyarmati Fanny szobaduója finom, éteri, vokális elektronikájával tűnt fel az Electronic Beats tavalyi válogatáslemezén. Első EP-jük (Dreaming of a Better World) Zságer Balázs kiadójánál, a Move Gently Recordsnál látott napvilágot idén tavasszal.

  

Galéria

Deva

Дeva a Budapesti Takács Dorina DIY solo projektje. A 19 éves előadó életében mindig is óriási szerepet töltött be a zene: színházi darabok, kórusok, zenekarok után most úgy érezte, hogy itt az ideje elindítania a saját solo karrierjét. Számait ő írja, producereli és énekli, sőt a lemezborítót is ő készíti. Nevében a Д, mint Dorina az előadót jelképezi, Eva pedig az első nőt a Földön. Míg néhány kultúrában ‘deva’ magát a jót jelentette, mások ezt a szót ördögi lényekkel azonosították.

Debüt kislemeze Zságer Balázs új kiadójánál, a Move Gently Records-on jelent meg. A ‘777’ egy ősi földre kalauzol bennünket. Az atmoszferikus lágy hangok, a selymesen pulzáló bassline és a többszólamú mantrák a magyar népdalok varázslatos szövegeivel vannak megfűszerezve. A másodikДeva single most jelent meg a napokban, AHyacyntha lélek labirintusának azon völgyében szól, ahol minden ibolyakéken ég. Akik ideérnek, legtöbbször sokat elidőznek itt, s még akkor is maradnak egy kicsit, ha már érzik hidegen felperzselődött bőrük illatát.

Kiadó: Move Gently Records

Linkek

Galériák

  • Belau Colourwave lemezbemutató, Deva

    24

A helyszín

16. Újbuda Jazz Fesztivál

Budapest XI. kerülete, azaz Újbuda két fontos kulturális központja, az A38 Hajó és a Fonó rendezi meg idén a 16. Újbuda Jazz Fesztivált. Az elmúlt években igazi...