Deus (B)

Deus (B)

Deus (B)
október
28
szombat 20:00
Koncertterem

Deus (B)

  • Indie

Minden idők egyik legeslegelső és máig legszédületesebb indie bandája a belga dEUS. A 91-ben alakult formáció With Worst Case Scenario, In A Bar, Under The Sea és a The Ideal Crash című albumait minden idők három legjobb európai indie albumaként tartják számon. Tom Barman ma is ugyanúgy lehengerlő figura, szórakoztató zenész,  és őrült szenvedélygép, mint bármikor.

dEUS (B)

  

Minden idők egyik legszédületesebb indie bandája hosszú története során sok mindent átélt, szünetet, elvonókúrát, tagjai jöttek-mentek, de egy dolog mindig állandóan jelen volt: a tehetség és a jó ízlés, aminek köszönhetően mindig jól nyúltak különböző stílusokhoz, ritmusokhoz és korokhoz. Adott egy csapat rutinos zenészekből álló zenekar meg egy név, ami determinál. Az 1991-ben alakult formáció Worst Case Scenario, In A Bar, Under The Sea és a The Ideal Crash című albumait minden idők három legjobb európai indie albumaként tartják számon.

A zenekar utolsó albumát, a Keep You Close-t is a szokásos recept alapján rakta össze. Egy kis rock, egy kis pszichedélia, egy kis elektronika és természetesen Tom Barman egyedülálló hangja. Minderre a legaktuálisabb bizonyíték a deszkás Jézust, füvező gyereket és más, ehhez hasonló botrányos figurákat szerepeltető videóklipp a Ghost.

Felállás:
Tom Barman - ének, gitár
Klaas Janzoons - hegedű, billentyűs hangszerek
Stéphane Misseghers - dob, ének
Mauro Pawlowski - gitár, ének
Alan Gevaert - basszusgitár, ének

Videók

Linkek

Galériák

  • dEUS
    1
  • dEUS (B), Little Trouble Kids (BE)

    52

A helyszín