A38 Pesti Est 25 Tetőterasz

Deley, Törzs

Remek lelki űrhajós zene finoman felépített csúcsokkal, nagy szárnyakkal és sodró dallamokkal két remek zenekar estjén magasan a hullámok felett.

Deley

Különböző hangulatok, instrumentális alapok, postrock és elektronikus elemek, mindehhez pedig egy intenzív vizuális élmény – a Deley zenekar 2012-ben így kezdte pályafutását és az irány azóta sem változott. 2013-ban debütáltak az Adventures in Psychoacoustics című EP-vel, ami három postrock válogatáslemezre is felkerült. Tavaly ősszel végre megérkezett az új lemezanyag, a Sounds of Science, ami mellé kidolgoztak a srácok Molnár Trippy János közreműködésével egy teljesen új vizuált is. A Sounds of Science időközben megjárta a hazai SUN, Börzsönystock fesztiválokat és a Művészetek Völgyét, és bemutatkozott külföldön is, a holland Uncloud és a román Cobra Festivalon.

Tagok
Kovács Zoltán – dob
Laukó Péter – gitár
Bánik Péter – billentyű
Ribényi Gergely – basszusgitár
Molnár János (Trippy) – vj

Albumok
Sounds of Science (2016)
Adventures in Psychoacoustics (2013)

Törzs

A budapesti Törzs a Carbovaris zenekar három tagjából alakult 2014-ben. A korábbi indie rock hatások mellett sokkal nagyobb hangsúllyal mutatkoznak meg a pszichedelikus rock és a shoegaze stílusjegyei. A végeredmény: finom, elegáns, spacerock-  és pszichedelikus jegyeket is felmutató alternatív rock.

"A Törzs felfogása és üzenete az, ami összehozza tagjait (és a Törzsnek bárki tagja, aki ezzel azonosul). A Törzs az, ami megtart egy fát, és a Törzsön keresztül áramlik az élet a távoli levelekbe. A Törzs tartja össze egy ember testét. Egy Törzs alá tartoznak a hasonló élőlények. A Törzs egymáshoz közel álló, hasonló gondolkodású és életvitelű emberek közössége is. A Törzs tehát egy olyan kapcsolat, amit a természet alakít ki a különálló részek között."

A debütáló anyaguk a ‘Magasra fel’ című hangulatfilmből és a hozzá tartozó filmzenéből áll, amit a Bem Moziban adtak elő első koncertjükön 2015-ben. A filmvetítés mellett élő koncerttel adták elő a lemez számait teltház előtt.Ketten című kislemezük megjelenése után egy szabadtéri koncertet adtak a Csillebérci Szabadidő Központ erdős részén.

A zenekar új, szeptemberben megjelent nagylemeze a Földön címet viseli. A lemezt közösségi finanszírozással valósították meg, ahol a támogatók több, mint 1000 eurót dobtak össze az új album megvalósítására. 

“Nem vagyok, csak történek, amikor minden elkezdődik köztünk a Földön!”

A zenekar tagjai:
Balázs Soma - ének, gitár
Lehoczky Zsombor - dob, ének
Nyitray Dániel - basszusgitár

 
 

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.