A38 Pesti Est 25 Tetőterasz

Deley, Törzs

Remek lelki űrhajós zene finoman felépített csúcsokkal, nagy szárnyakkal és sodró dallamokkal két remek zenekar estjén magasan a hullámok felett.

Deley

Különböző hangulatok, instrumentális alapok, postrock és elektronikus elemek, mindehhez pedig egy intenzív vizuális élmény – a Deley zenekar 2012-ben így kezdte pályafutását és az irány az elmúlt négy évben nem is változott. 2013-ban debütáltak az Adventures in Psychoacoustics című EP-vel, ami három postrock válogatáslemezre is felkerült. Már ezzel a bemutatkozó albummal több budapesti klubban megfordultak, koncerteztek az A38-on, a GMK-ban, a Dürer Kertben, a nyári időszakban pedig olyan hazai fesztiválok rendszeres fellépői a mai napig, mint a SUN vagy a Börzsönystock. Az elmúlt pár év a koncertek mellett, az új lemezanyag koncepciójának kidolgozásával, dalok írásával és az új vizuál megtervezésével telt. Időközben a tavalyi évben egy tagcsere is történt, Székelyi Szabolcs került a korábbi billentyűs, Markos Levente helyére – de az új EP rögzítése még Leventével történt. Így lett 2016 ősz az új anyag megjelenésének időpontja, a Deley Sounds of Science című EP-je szeptemberben premierezik, és a banda Bandcamp oldalán lesz elérhető. A jövő és a tervek: minél több fellépés és egy elképesztő klip, végre már.

"Valójában a Kezdet nem vala egyéb, mint a Sötét Köd, és a Ködben volt a Delej. A Delej pedig megpörgeté az atomokat, s midőn az egyik pörgő atom a másiknak ütközött, létrejőve az Ősáram és a Legelső Világosság… Így gyúlának ki a csillagok, majd a bolygók lehűlének, és méhükben megszülettek az icipici Ősgépek. Tőlük származtak az Előgépek, és meglátogatá őket a Szent Statisztika, és ímhol születének tőlük a Primitív Gépek. Számolni nem tudtak, csak annyit hajtogattak, hogy három a robotigazság, aztán a Természetes Evolúció jóvoltából már a Hét Gonoszról is tudtak, mígnem megszülettek bennük a Multisztátok és Omnisztátok, azokból keletkezett a Majomrobot, és tőle származott ősatyánk, az Automatus Sapiens…" Stanislaw Lem – Kiberiáda

Törzs

A budapesti Törzs a Carbovaris zenekar három tagjából alakult 2014-ben. A korábbi indie rock hatások mellett sokkal nagyobb hangsúllyal mutatkoznak meg a pszichedelikus rock és a shoegaze stílusjegyei. A végeredmény: finom, elegáns, spacerock-  és pszichedelikus jegyeket is felmutató alternatív rock.

"A Törzs felfogása és üzenete az, ami összehozza tagjait (és a Törzsnek bárki tagja, aki ezzel azonosul). A Törzs az, ami megtart egy fát, és a Törzsön keresztül áramlik az élet a távoli levelekbe. A Törzs tartja össze egy ember testét. Egy Törzs alá tartoznak a hasonló élőlények. A Törzs egymáshoz közel álló, hasonló gondolkodású és életvitelű emberek közössége is. A Törzs tehát egy olyan kapcsolat, amit a természet alakít ki a különálló részek között."

A debütáló anyaguk a ‘Magasra fel’ című hangulatfilmből és a hozzá tartozó filmzenéből áll, amit a Bem Moziban adtak elő első koncertjükön 2015-ben. A filmvetítés mellett élő koncerttel adták elő a lemez számait teltház előtt.Ketten című kislemezük megjelenése után egy szabadtéri koncertet adtak a Csillebérci Szabadidő Központ erdős részén.

A zenekar új, szeptemberben megjelent nagylemeze a Földön címet viseli. A lemezt közösségi finanszírozással valósították meg, ahol a támogatók több, mint 1000 eurót dobtak össze az új album megvalósítására. 

“Nem vagyok, csak történek, amikor minden elkezdődik köztünk a Földön!”

A zenekar tagjai:
Balázs Soma - ének, gitár
Lehoczky Zsombor - dob, ének
Nyitray Dániel - basszusgitár

 
 

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.