Deck az A38 Hajón - Taródi Luca, Folksteps

Deck az A38 Hajón - Taródi Luca, Folksteps

Deck az A38 Hajón - Taródi Luca, Folksteps
július
6
kedd 20:00
kiállítótér

Deck az A38 Hajón - Taródi Luca, Folksteps


Július hatodikán a Deck-széria két éves történetében először egy lemezbemutató koncerttel fonódik össze a műsor: a Folksteps legfrissebb, Kalandor című lemezéről rántja le a leplet Taródi Luca költővel, aki a dalszövegek egy részét írta.

Az alkalom különlegessége, hogy olyan lemezbemutatóra ad lehetőséget, ahol az új dalok előadása mellett a zenekar a dalszerzővel együtt avat be az alkotás minden részletébe. A struktúra nem változik: a korábbi részekhez hasonlóan az irodalmi részben a szövegek elemzésére kerül sor, majd az est második felében a Folksteps áll színpadra.

Taródi Luca 1995-ös születésű költő-író,  az ELTE Irodalom- és Kultúratudomány, Összehasonlító irodalom mesterszakán végzett. Főként kritikákat, verseket és tanulmányokat publikál, írásai többek között az Apokrifben, az Art7-en, a Prae.hu-n, az Alföldben, illetve a Kultura.hu-n jelentek meg. 2018 óta ELTEvíziónál dolgozik, mint rendező és műsorvezető. Tavaly fogott bele első verseskötetébe, melynek témáiban megjelennek a fiatal felnőttkor olyan egyetemes tapasztalatai, mint az átmeneti létérzet, a gyökértelenség, a felnövés nehézségei és a költözés. A Folksteps együttessel 2020 nyarától fogva dolgozik együtt. 

A Folksteps egy különböző stílusokat ötvöző ethno-surf rock zenekar, ahol a már ismert népzenei motívumok modern gitárhangzással kelnek életre. Első kislemezük 2019 májusában jelent meg, majd a következő Ugrós címmel látott napvilágot 2020-ban. 2019 nyara óta koncerteznek aktívan, két alkalommal az A38 Hajón is felléptek. 2019-ben a Patina tehetségkutatón különdíjat nyertek. 

A zenekar tagjai: 

Szántó Marcell (gitár, ének) 

Stanfel Péter (dobok, vokál) 

Paulusz Kristóf (basszusgitár, vokál) 

Tőke Barnabás (gitár) 

 

A hatályos kormányrendelet alapján a koncertre való belépés kizárólag érvényes védettségi igazolvány (vagy applikáció) és személyi igazolvány (vagy útlevél) együttes felmutatásával lehetséges. Aki nem rendelkezik érvényes igazolvánnyal, azt érvényes jeggyel sem áll módunkban beengedni - érvényes védettségi igazolvány hiányában a megvásárolt jegyet visszaváltani nem tudjuk. A hajóra érkezéskor kérünk, viselj maszkot. Ha teheted, vedd fel a maszkod, amikor rendelsz a pultnál, valamint hordd a zárt tereken.


Esemény a facebookon

Galéria

A helyszín

kiállítótér