Új dátum: Deathstars (SE)

Új dátum: Deathstars (SE)

Új dátum: Deathstars (SE)
március
22
szerda 20:30
Koncertterem

Új dátum: Deathstars (SE)

  • Metál

Új időpont! Minden megváltott jegy érvényes vagy 30 napon belül visszaváltható.

A svéd death glam szenzációzenekar a járványidőszakban a következő stúdióalbumán dolgozott, hogy friss anyaggal és vadonatúj dalokkal lépjen színpadra az A38 Hajón.

A Strömstad városában alakult ötös néhány tagcserén átesett ugyan az évek során, de megmaradt a csak hozzájuk társítható, több stílusból táplálkozó erőnél, ami első lemezeik óta tömegeket állított az oldalukra. Stílusuk black-death alapokra épül, de bátran nyúlnak rock and roll és industrial elemekhez is. Abból  kiindulva, mekkora sikerrel söpörtek végig a világ legnagyobb fesztiváljain, alkotói korszakuk újabb csúcsára érkeztek. Ennek gyümölcsét élvezhetjük az A38 Koncerttermében.

  


Deathstars (SE)

A közel másfél évtizede működő Deathstars a skandináv metál egyik legismertebb és legjellegzetesebb formációja, hatalmas rajongótáborral és összetéveszthetetlen stílussal. A Budapesten három éve a Rammstein előzenekaraként, tavalyelőtt pedig headlinerként fellépő zenekar monumentális riffekkel, a – művésznevét a jelenleg regnáló svéd királyi házról választó – énekes, „Bernadotte Korbácsnok” jellegzetes énekhangjával, intenzív színpadi akcióval, látványos díszletekkel és jelmezekkel operáló Deathstars az elmúlt hónapokban jelentős átalakuláson ment át. A pár évvel ezelőtti doboscsere után nemrég korábbi gitárosától is megvált az így négytagúra fogyatkozott együttes, ami két évvel ezelőtti „best of” albuma – és az azon szereplő egyetlen új dal, egyben megasláger, a Metal – után idén jelenteti meg új sorlemezét. Az egyelőre cím nélküli lemezt eredetileg 2014 februárjára ígérték, ám a megjelenés csúszik egy keveset – ezért az idei, Claws Through Europe című turnét is el kellett halasztani, de az ennek köszönhetően ki is bővült, így került Budapest az állomások közé.

A Deathstars jellegzetes, nagyívű, gyakran hatalmas szintiszőnyegekkel, gigantikus gitárriffekkel megtámogatott témái, maszkjai sokat merítenek a glam és a goth klasszikusaitól. A svéd zenekart nézve nehéz nem Alice Cooperre, Marilyn Mansonra (vagy akár a Kissre) gondolni. Ennek ellenére a Deathstars a glam-metál új hullámának markáns és eredeti képviselője, nem véletlenül szerződtette le a legnagyobb és legismertebb metál-kiadó, a Nuclear Blast.

Régi ismerőst köszönthetünk tehát ismét Budapesten, teljesen új koncertprogrammal, megváltozott tagsággal, új albummal, és az A38 Hajó szokásosan kiváló hangtechnikájával.

A zenekar tagjai
Andreas Bergh (Whiplasher Bernadotte): ének
Emil Nödtveidt (Nightmare Industries): gitár, billentyűsök
Jonas Kangur (Skinny Disco): basszusgitár
Oscar Leander (Vice): dob

Lemezek
(Cím nélkül), 2014
Night Electric Night, 2009
Termination Bliss, 2006
Synthetic Generation, 2003

Linkek

Galériák

  • Deathstars
    4

A helyszín