De Staat (NL) "Who is Afraid of De Staat? tour"

De Staat (NL) "Who is Afraid of De Staat? tour"

De Staat (NL) "Who is Afraid of De Staat? tour"
november
8
kedd 20:00
Turbina

De Staat (NL) "Who is Afraid of De Staat? tour"

 • Pop
 • Rock

A De Staat még indulásakor lépett fel az A38 Hajón, most pedig igazi sztárzenekarként tér vissza Budapestre irgalmatlan sikerű nagylemezekkel és slágerekkel. A koncert az A38 szervezésében a Turbinában lesz megtartva.

De Staat (NL)

Az ötfős nijmegeni rockzenekar, a De Staat már 2009-es első nagylemezével elsöprő sikert aratott. A szuggesztív frontember-producer, Torre Florim vezetésével nagyon hatásos, jellegzetesen zakatolós blues-rock-pop elegyet dolgozott ki. Nem véletlen, hogy már a debütlemez is elnyerte a legmenőbb holland zenei adó, a 3FM fődíját (amit azóta - midmáig egyetlenként - meg is ismételt).

A De Staat azóta állandó szereplője a népszerűségi liszáknak, amiben óriási szerepe van Torre Florim végtelenül szórakoztató és önironikus személyiségének, a jól eltalált klipeknek és a koncepciózus lemezeknek. O című albumukkal megkérdőjelezhetetlen fesztiválkedvenccé vált a zenekar. Olyannyira, hogy a fanatikus rajongótábor például a nagy sláger, a Witch Doctor klipje alapján elképesztően látványos külön küzdőtéri koreográfiát alakított ki. Kevés szórakoztatóbb és látványosabb dolog volt idén, mint a legkülönbözőbb holland fesztiválok felvételeit nézni, ahogy a közönség jellegzetes, örvénylő törzsi táncát járja, amelynek közepén ott feszít Florim mint rendíthetetlen "witch doctor".

A De Staat visszatér Magyarországra, úgyhogy érdemes készülni: az egyik legjobb európai poprock-formáció ad hiperenergikus koncertet.

A zenekar tagjai
Torre Florim: gitár, ének
Rocco Hueting: billentyűsök, ütősök
Vedran Mircetic: gitár
Jop van Summeren: basszusgitár
Tim van Delft: dob

Lemezek
Wait for Evolution, 2009
Machinery, 2011
I CON, 2013
O, 2016

 

Linkek

Galériák

 • De Staat
  7
 • De Staat (NL) - Bubble Gum Tour 2019

  39
 • Pesti Estek: De Staat (NL), Zimmerman (BE)

  36

A helyszín

Turbina