De Staat (NL) "Who is Afraid of De Staat? tour", CLT DRP (UK)

De Staat (NL) "Who is Afraid of De Staat? tour", CLT DRP (UK)

De Staat (NL) "Who is Afraid of De Staat? tour", CLT DRP (UK)
november
8
kedd 20:00
Koncertterem

De Staat (NL) "Who is Afraid of De Staat? tour", CLT DRP (UK)

 • Pop
 • Rock

A De Staat még indulásakor lépett fel az A38 Hajón, most pedig igazi sztárzenekarként tér vissza Budapestre irgalmatlan sikerű nagylemezekkel és slágerekkel. A koncert az A38 szervezésében a Turbinában lesz megtartva.

Az estet felvezeti a CLT DRP (UK)


"Az elektro-punkok, CLT DRP Brighton legjobban őrzött titka volt az elmúlt egy évben, de a trió körüli felhajtás mindenhol kezd füleket érni a nők szerepének erősítéséről szóló, gliccselő, haragos dalaikkal. Gondolj a The Prodigy-re Peaches-szel keverve." - Dork Magazin

"Magával ragadó, durva ütemük, fuzzokkal teli zúgó hookok és szárnyaló, érces vokálok erőteljes energiával, minden hihetetlen, dühöngő kakofónia teljesen szótlanul hagy. Olyan kiemelkedő dalszövegekkel, mint a "Read my mouth, you don't have me ”, A CLT DRP lélegzetelállító ereje nemcsak egyedi elektro-punk hangzásukban rejlik, hanem az általuk közvetített megrendítő, aktuális üzenetben is.” - Mari Lane (Get In Her Ears)

De Staat (NL)

Az ötfős nijmegeni rockzenekar, a De Staat már 2009-es első nagylemezével elsöprő sikert aratott. A szuggesztív frontember-producer, Torre Florim vezetésével nagyon hatásos, jellegzetesen zakatolós blues-rock-pop elegyet dolgozott ki. Nem véletlen, hogy már a debütlemez is elnyerte a legmenőbb holland zenei adó, a 3FM fődíját (amit azóta - midmáig egyetlenként - meg is ismételt).

A De Staat azóta állandó szereplője a népszerűségi liszáknak, amiben óriási szerepe van Torre Florim végtelenül szórakoztató és önironikus személyiségének, a jól eltalált klipeknek és a koncepciózus lemezeknek. O című albumukkal megkérdőjelezhetetlen fesztiválkedvenccé vált a zenekar. Olyannyira, hogy a fanatikus rajongótábor például a nagy sláger, a Witch Doctor klipje alapján elképesztően látványos külön küzdőtéri koreográfiát alakított ki. Kevés szórakoztatóbb és látványosabb dolog volt idén, mint a legkülönbözőbb holland fesztiválok felvételeit nézni, ahogy a közönség jellegzetes, örvénylő törzsi táncát járja, amelynek közepén ott feszít Florim mint rendíthetetlen "witch doctor".

A De Staat visszatér Magyarországra, úgyhogy érdemes készülni: az egyik legjobb európai poprock-formáció ad hiperenergikus koncertet.

A zenekar tagjai
Torre Florim: gitár, ének
Rocco Hueting: billentyűsök, ütősök
Vedran Mircetic: gitár
Jop van Summeren: basszusgitár
Tim van Delft: dob

Lemezek
Wait for Evolution, 2009
Machinery, 2011
I CON, 2013
O, 2016

 

Linkek

Galériák

 • De Staat
  7
 • De Staat (NL) - Bubble Gum Tour 2019

  39
 • Pesti Estek: De Staat (NL), Zimmerman (BE)

  36

A helyszín