Elnézést kérünk, éttermünk a mai napon csak 18:00 óráig fogad vendégeket zártkörű rendezvény miatt.

David Eugene Edwards & Alexander Hacke (Wovenhand / Einstürzende Neubauten)

David Eugene Edwards & Alexander Hacke (Wovenhand / Einstürzende Neubauten)

David Eugene Edwards & Alexander Hacke (Wovenhand / Einstürzende Neubauten)
november
7
szerda 19:00
Koncertterem

David Eugene Edwards & Alexander Hacke (Wovenhand / Einstürzende Neubauten)

  • Rock

Különleges duó ad exkluzív koncertet az A38 Hajó koncerttermében: az Einstürzende Neubauten és a 16 Horsepower egykor tagjai. Alexander Hacke és David Eugene Edwards már régóta ismerik egymást, de a hosszú munkakapcsolatból és barátságból csak idén lett közös lemez. Mindketten többször felléptek már az A38 Hajón, nem véletlen hát, hogy a júniusban megjelent Risha európai turnéján szintén ide térnek vissza.

Esemény a facebookon

David Eugene Edwards (US) & Alexander Hacke (DE)

David Eugene Edwards, a 16 Horsepower karizmatikus frontembere Wovenhand nevű szólóprojektjével többször megfordult már az A38 Hajón. Épp így Alexander Hacke is, aki az Einstürzende Neubauten basszusgitáros-zenei rendezőjeként, illetve több más projekt résztvevőjeként-vezetőjeként lépett fel a hajón.

A két művész régóta áll munkakapcsolatban és jó barátságban: egy ideig együtt zenéltek a Crime & The City Solutionben, Hacke hangmérnöke volt a Laughing Stalk című Wovenhand-lemeznek, mindketten szerepeltek a Glasshouse című filmben, melynek rendezője Hacke felesége (és szintén C&TCS-tag), Danielle de Picciotto volt. Szinte meglepő, hogy több mint 15 év után jutottak el a közös lemezig.

"David és én jó ideje nagyra tartjuk egymás munkásságát. A sokféle együttműködés során közeli barátok lettünk, és szóba került a közös munka: az elektronika és a gerjedő gitárok ötvözése a népi hangszerekkel, a keleti ritmusokkal és hangsorokkal" ‒ mondja Hacke.

A Wovenhand egyfajta szakrális rock 'n' roll-t játszik, amelyben az áhítat, a bluegrass, a folk, a goth-rock és az altcountry meghatározhatatlan elegye alakult ki ‒ ezzel szemben Hackét mindig is az indusztriális hangzások, a kísérleti elektronika és a színházi formák érdekelték. A két világ találkozásából született meg a Risha (az arab szó magyarul madártollat jelent), ez a magával ragadó, különleges hangzású, lenyűgöző lemez.

A két művész ‒ külön-külön is gyakori vendége az A38-nak ‒ most együtt adja elő a lemez anyagát, egy szűk körű, exkluzív koncerten az A38 Hajó koncerttermében. Ritka esemény, hogy az alt-rock két kulcsfiguráját egyszerre láthatjuk-hallhatjuk: az A38-as fellépés nem mindennapi élmény lesz majd.

A zenekar tagjai

David Eugene Edwards: ének, gitár

Alexander Hacke: basszusgitár, elektronika

Lemezek

Risha, 2018


A helyszín