Dance With The Dead (US)

Dance With The Dead (US)

Dance With The Dead (US)
június
22
csütörtök 19:30
Koncertterem

Dance With The Dead (US)

  • Synthwave

Időutazásra invitál a Dance With The Dead

Olyan, mintha a ‘60-as, ‘70-es, ‘80-as évek sci-fi és akció filmjei zenéi szólnának: a Dance With The Dead analóg szintetizátoraival és gitárjaival repít vissza minden synthwave rajongót az időben június 22-én az A38 Hajón.

Justin Pointer és Tony Kim duója 2013-ban jelentette meg első, Out of Body c. lemezét, amelyet mind a metál, a syntwave és az EDM rajongói lelkesen fogadtak. A debütáló anyagot az Into the Abyss EP sötét dallamai követték, majd a Near Dark lemez Andromeda és Invader slágereivel végleg bevésték magukat a műfaj szerelmesei szívébe. Az amerikai duó ekkor látta a legalkalmasabbnak az időt arra is, hogy kilépve a stúdióból végre koncertezni kezdjenek: 2015-ben adták első koncertjüket Los Angelesben, majd rákapva az ízére ősszel már útra is keltek, hogy körbezenéljék Európát. Egy évvel később már a The Shape c. albumukkal járták az öreg kontinenst, első budapesti koncertjük 2018-ban volt a Loved to Death turnéjával. A csapat utoljára tavaly járt nálunk a Driven to Madness dalaival, június 22-én pedig érkezik a repeta: a Dance With The Dead ezúttal az A38 Hajón táncoltat meg mindenkit.

Dance With The Dead (US)

Bár a nyolcvanas évek szintipop-hangzásait horrormetálba öltöztető synthwave főleg Franciaországból terjedt el, azért az USA-ban is jócskán vannak hívei. Ilyen hívő volt a két kaliforniai jóbarát, Justin Pointer és Tony Kim, akik egyszerre rajongtak a klasszikus horrorfilmekért, a gazdagon riffezett metálért és a műanyaghangzású elektronikáért. Aztán egyszercsak megtaláltak egy hangzást, amely tökéletesen ötvözte mindhármat, és pár évvel ezelőtt megalakult a Dance With The Dead. Remek húzás volt, hogy elkészítették néhány nagy klasszikus Metallica-, Mötley Crüe- és Queen-szám synthwave-remixét, amelyek hatalmas népszerűséget hoztak számukra. Az első lemez nem is olyan rég, 2013-ban jelent meg, a duó pedig szinte évente ad ki új lemezt, a legutóbbit idén.

Loved to Death tökéletes összefoglalása az összetévesztehetetlen DWTD-esztétikának. John Carpenter- és Dario Argento-filmzenékből elcsent hangulatok, nyolcbites szintiszólamok, kíméletlen négynegyedet ütő dobgépek, mindehhez sújtó riffek és kacskaringózó Guitar Hero-szólók. Nehz eldönteni, hogy miből van több a Loved to Death-en, de valószínűleg metálból, hiszen több számban is közreműködik Nick Hipa, az As I Lay Dying és a Heaven Shall Burn hathúrhőse. De persze akad jócskán horrorból is, hiszen a DWTS vizuálfelelőse, a jellemző módon Sadist Art Design név alatt alkotó Marc Schoenbach valódi horrorkattant grafikus, B-kategóriás slasherek, horrorfilm-fesztiválok plakátjainak és véráztatta lemezborítók trash- és goth-rajongó nagymestere.

Az A38 Hajó a Demogorgon partisorozattal már nagyon alaposan bemutatta itthon a synthwave színteret: Carpenter Brut, Dan Terminus, GosT, TimeCop 1983, Tommy86 és a március 7-én az Akváriumba visszatérő Perturbator mellett most a Dance With The Dead érkezik újra, hogy bemutassa friss lemezét.

A zenekar tagjai

Justin Pointer: elektronika, kütyük

Tony Kim: elektronika, kütyük

Lemezek

Out of Body, 2013

Near Dark, 2014

The Shape, 2016

B-Sides: Vol.1, 2017

Loved to Death, 2018


Linkek

Galériák

  • Dance With The Dead
    1
  • Dance With The Dead (US), Lebrock (UK)

    35
  • Dance With The Dead (US), Daniel Deluxe (DK)

    34

A helyszín