A38 Night/Life

A38 születésnap: Daedelus (US), Evil Needle (FR), Cadik, Iamyank

Hat év után visszatér az A38 Hajóra a frakkos virtuóz, akinek már a színpadi jelenléte is élményszámba megy! Alfred Darlington, művésznevén Daedelus nagyszerűen cáfolja meg a sztereotípiát, mely szerint az egy szál magukban kiálló elektronikus zenészek produkciója unalmas. A kellő mennyiségű humorral fűszerezett, egyedi megoldásokkal tarkított elektronikus előadásairól elhíresült Los Angeles-i producer és beatmaker áprilisban ismét megmutatja majd, miért is kapkodnak érte a mai napig olyan kiadók, mint a Flying Lotus által alapított Brainfeeder vagy a Ninja Tune.

Daedelus (US)

A Los Angeles-i hiphop zenész, Alfred Darlington Daedelusként jegyzett lemezei kulcsfontosságúak a Ninja Tune millenium utáni katalógusában. Producerként eleinte glitchekkel kísérletezett, amit aztán a 2000-es évek közepétől őrült hangmintákra váltott fel, elrepítve a hallgatót akár a hetvenes-nyolcvanas évek Brazíliájába, akár a nyolcvanas évek New York-i diszkóiba - ha pedig ezekre ráunt, összeállt mondjuk a Grammy-díjas jazz-zenekarral, a Kneebody-val és összehozott velük egy elképesztő kozmikus jazzfunkhiphop albumot. De hát mit várhatnánk egy olyan reneszánsz innovátortól, akitől még Flying Lotus is kölcsönzött ötleteket?

Steven Ellisonhoz hasonlóan persze az excentrikus mókamester is mindig kilógott a város beatmakerei közül; nem véletlenül jelentek meg lemezei a Stones Throw és a Ninja Tune mellett a Brainfeedernél vagy a Zweisam Recordsnál is. A saját, Magical Properties nevű imprintjéről nem is beszélve, ahol a The Gaslamp Killer, Spazzkid és DJ Clap őrült kísérletezései mellett eddigi utolsó sorlemezét, a Labryinthset is kihozta.

Élő fellépései pedig egyszerre mókás időutazások az őrültebbnél őrültebb stílusváltások és ütemek bűvöletében, a fókuszban végig egy különleges, sokgombos hangszerrel, a monomével. Hat éve majdnem átfordult a hajó, akkora partit csapott, most pedig visszatér, hogy az A38 tizennegyedik születésnapja alkalmából egy igazán eksztatikus estén végezze be, amit anno elkezdett.

Lemezek
Baker's Dozen, 2017
Labyrinths, 2016
The Light Brigade, 2014
Drown Out, 2013
Bespoke, 2011
Live At Low End Theory, 2008
Love To Make Music To, 2008
Denies The Day's Demise, 2006
Exquisite Corpse, 2005
A Gent Agent, 2004
Of Snowdonia, 2004
Rethinking The Weather, 2003
Invention, 2002
Her's Is > [sic], 2001

 

iamyank

Tíz év dobos, zenekaros múlt után 2011-ben indította el szóló projectjét, amire a kezdetektől fogva a műfaji határok tágítása, átlépése volt a jellemző. Az imPro School Zenei Producer képzésének elvégzését, DJ szettek (főleg budapesti klubok, Volt, Balaton Sound, Sziget), remixek (Anima Sound System, Péterfy Bori & The Love Band), single megjelenések (ausztrál Adapted Records, CHI) követték.

2013 őszén jelent meg a bemutatkozó EP-je “Cold Summer” címmel. Elismerően írt róla a hazai zenei sajtó. Az EP-t nyitó Hegyi Dórival közös "Aurora" c. dal, az Index.hu "A Szám 2014" című versenyén a döntőig jutott. Második EP-je a “City of Nobody” az Index saját zenei rovatában debütált 2014 tavaszán.

A mostanra kiforrott zenei világa az aktuális trendektől távolabbra invitál. Különböző tempójú, energiájú, ritmusú hangulatokat olvaszt egybe. Saját definíciója szerint: "Háttérzene ahhoz, amikor csak bámulsz a semmibe, elgondolkozol, és reménykedsz hogy senki nem zavar meg."

2014 nyarán egyszemélyes live act performanszával fellépett többek között a Campus, Volt, Sziget, MO:DEM (HR) fesztiválokon, és meghívást kapott Kolozsvárra is. Élőben dob és gitár mellett elektronikai eszközöket, kontrollereket is használ, ezzel gondolva újra az egyszemélyes színpadi előadást.

iamyank - Flow from iamyank on Vimeo.

Cadik

Cadik, azaz Séfel Pál egykor az Anima Sound Systemmel kezdte a szkreccset, és azóta hazánk egyik vezető DJ-jévé lépett elő. Jungle, d'n'b, hiphop - főleg ezekben a műfajokban alkot nagyot, de a Palotaival közös B2B-akciók, a Rewindok és Sunday Sessionök gyönyörű eklektikus szetteket szültek.

Az évek során Cadik Magyarország egyik leginnovatívabb, mindig új utakon járó producerévé vált, amit leginkább a megfontoltan haladó, de annál kidologozottabb, briliánssá csiszolt anyagokkal előálló projektjei bizonyítanak. Szervezőként az A38 Hajóval két progresszív, előremutató és nagy szakmai- és közönségsikert hozó sorozatot, a Real Your Nature-t és a Space Is Calledet hozott létre. Közben folyamatosan jelentette meg újabb és újabb, elsősorban downtempo hiphopra épülő, finom rétegekből építkező, tudatosan komponált lemezeit, amiknek nagy részét az A38 Hajón mutatta be.

 

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.