Kiállítótér

Elmarad: Closeness (Todd Fink, The Faint & Orenda Fink, Azure Ray, US) + vendég

A Closeness együttes sajnálattal tudatja közönségével és minden kedves érdeklődővel, hogy váratlanul fellépett nehézségek miatt kénytelen lemondani teljes európai turnéját. Minden megvásárolt jegy visszatérítésre kerül. Még nincsenek új megerősített turnédátumok, de a zenekar megkísérli a lehető leghamarabb újabb időponttal szolgálni. És még egyszer elnézést kér a koncert lemondása miatt!

Closeness (US)

Feltehetően sem a The Faint, sem Azure Ray nem szorul különösebb bemutatásra. Todd nebraskai dance-punk, indie zenekara az ezredfordulón át tudott ütni a brit lemezeladási listákon is a Danse Macabre albummal, míg Orenda az Azure Ray-jel többek között a Bright Eyesnak, a Sparklehorse-nak, Paul Kalkbrennernek, vagy épp Moby-nak is írhatott dalt: a The Great Escape mindmáig az életmű egyik legkiemelkedőbb pillanata. A két zeneszerző nemcsak ugyanazon kiadó szárnyai alatt zenélt - a Saddle Creek mindmáig összefogja a nebraskai színteret (Two Gallants, Eric Bachmann, Cursive, stb.) -, hanem együtt is turnézhattak a zenekaraik. Így ismerkedhettek meg és szerethettek egymásba 2002-ben, amikor el is határozták, közös zenekart alapítanak.

Talán kevésbé meglepő, hogy 2005-ös házasságuk egyik meghatározó közös mozgatórugója a közös ízlés volt: Todd és Orenda egyaránt John Carpenter, a Pink Floyd, a The Knife, a TR/ST, a Crystal Fighters, a HEALTH, a The Zombies vagy épp Alejandro Jodorowsky rajongói, és ez alapjaiban meg is határozta a Closeness hangzásvilágát. A kettejük közötti vizuális és zenei kémia talán a “southern gothic” fogalmával írható le a leglátványosabban: Orenda misztikus-pszichedelikus atmoszférájú zenei témáin Todd darkwave-et idéző, szintetikus-gépies énektémái újraértelmezik a nyolcvanas évek elektronikuszenei kísérleteit, miközben zenéjük végtelenül esendő és személyes szövegeket kísér szerelemről, elmúlásról, halálról és félelemről. Bemutatkozó lemezük, a Personality Therapy 2017 márciusában jelent meg, és saját házi stúdiójukban került rögzítésre. Ennek dalait mutatja majd be a duó október 18-án az A38 Hajó kiállítóterében, a leggyorsabb 120 jegyváltó számára.

Lemezek
Personality Therapy, 2017

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.