A38 presents: Chromeo (CA) -  DJ set, Tolo & Falcao (LavaLava)

A38 presents: Chromeo (CA) - DJ set, Tolo & Falcao (LavaLava)

A38 presents: Chromeo (CA) -  DJ set, Tolo & Falcao (LavaLava)
február
2
péntek 23:30
Koncertterem

A38 presents: Chromeo (CA) - DJ set, Tolo & Falcao (LavaLava)

  • Elektronikus

  

A Chromeo elektrofunk duó székhelye Montrealban, Kanadában és New Yorkban található. Ők P-Thugg (Patrick Gemayel) billentyűs hangszereken, szintetizátorokon és talk boxon, Dave 1 (David Macklovitch) pedig gitáron és énekhangon. Gyermekkoruk óta a legjobb barátok, és 2002-ben hivatalosan is megalakították a zenekart. Kezdeteik óta az egyetlen sikeres arab/zsidó együttműködésként írják le magukat.

2004-es debütáló albumuk, a She’s In Control csúcspontjai közé tartoznak a Needy Girl, a Mercury Tears, a Rage! és a Destination: Overdrive számaik. 2005-ben a Chromeo Un Joli Mix Pour Toi (A Pretty Mix For You) címmel egy mix CD-t adtak ki funky dance számokból az Eskimo Belgium kiadónál. 2007 elején a Chromeo volt az előegyüttes a Bloc Party indie rock együttest brit turnéján.

2007. június 26-án jelent meg második albumuk, a „Fancy Footwork”, amelyet maga Chromeo készített Tiga segítségével, valamint Philippe Zdar Cassius tag volt a producere.

Az albumot kétéves világkörüli turné keretében mutatták be, mely során felléptek olyan fesztiválokon, mint a brit Glastonbury, Reading és Leeds, a japán Fujirock, az izlandi Iceland Airwaves, a kanadai Pemberton Music Festival és a Coachella, Bonnaroo, Rothbury Fesztivál és Lollapalooza. 

A Chromeo közreműködött a K7 DJ-Kicks: Chromeo című sorozatban. 2010 nyarán a „Fancy Footwork” című számot egy VO5 Extreme Hair Gel reklám hangsávjaként használták az Egyesült Királyságban. Az eredeti, 2008-as kiadás YouTube-videóját 2010. július végére több mint 666 000-en nézték meg.

A Chromeo 2010. szeptember 14-én adta ki harmadik stúdióalbumát „Business Casual” címmel.

A „Don’t Turn The Lights On” című daluk szerepel a FIFA 11 videojátékban, és számos új hallgatóhoz juttatta el a zenéjüket. 2011-ben ugyanez a dal a Dirt3 videojátékban is szerepelt. Bonified Lovin (Yuksek remix) című daluk a FIFA 09 videojátékon is megtalálható.

2011 márciusának elején a Chromeo közzétette, hogy elkészítette a „világ legrövidebb albumát”, Drive Time címmel, amely mindössze 183 másodperc terjedelemben 55 dalból áll. Körülbelül egy héttel később kiderült, hogy a Drive Time valójában egy ingyenes zenei Nokia Own Voice műholdas navigációs csomag az Ovi Térképekhez, amelyet a Nokia kompatibilis mobiltelefonjaival való használatra készítettek. Ennek népszerűsítésére megjelent egy piros bakelit EP, amely a „Turn Left” és a „Follow” normál, instrumentális és a cappella verzióiból állt, a zsugorfólián egy matricával, amely szerint ez egy számozott, 40 példányos limitált kiadás.

Esemény a facebookon

Galéria

A helyszín