Carpenter Brut (FR), Youth Code (US)

Carpenter Brut (FR), Youth Code (US)

Carpenter Brut (FR), Youth Code (US)
március
7
szerda 20:00
Akvárium NagyHall

Carpenter Brut (FR), Youth Code (US)

Az Akvárium NagyHall-ban lesz megtartva

  • Elektronikus

Visszatér a Kavinsky-követő retrowave-mester, aki EP-trilógiájával már rég kultikussá vált: a matektanár-kinézetű producer Carpenter Brut a Heavy French Touch egyik legjelesebb képviselője, aki élő fellépésein pedig nem veti meg az “igazi” hangszereket sem, ismét szédületes koncertet ad majd. Az estet felvezeti az amerikai Youth Code.

Esemény a facebookon

Galéria

Carpenter Brut (FR)

"Hogy ki vagyok, az egyáltalán nem érdekes" - mondja egy interjúban Carpenter Brut, a matektanár-kinézetű francia producer. Ha azt mondjuk: olyan, mint egy rosszkedvű Kavinsky, akkor nem járunk messze az igazságtól. Carpenter Brut zseniálisan és kellő önirónával idézi meg a retrowave összes stílusjegyét, és gyúr belőlük egyedi világot. Döngölő new wave alapok, csilingelő, tökéletesen 80-as évek-beli szintihangzások, mindehhez egy kis ipari fíling, darkwave, sátánizmus, slasher horror, szoftpornó (bocsánat: erotikus művészfilm). Nem véletlen a névválasztás sem: mintha a francia producer egész életében egy John Carpenter-film modernizált és durvára láncfűrészelt kísérőzenéjét írná.

Mindehhez remek ötletek és igazi franciás nagyvonalúság társul. Carpenter Brut első nagy sikere Le Perv című száma volt, amit igencsak feldobott a hozzá készült Flashdance-paródiaklip ("slashdance", azaz "mészártánc", mondják róla). Azóta is jobbnál jobb - természetesen valami obskurus hetvenes-nyolcvanas évekbeli trash műfajból táplálkozó - klipeket készít. "Monica Bellucci, mindkét kezében láncfűrésszel" - válaszolja arra a kérdésre, hogy ki lenne a kedvenc videoklip-hősnője. Ráadásul a YouTube-vizuálbrigád, a Corridor Digital szintén egy Carpenter Brut-számot választott kisérőzenéül elképesztő sikerű, 12 milliós megnézéssel bíró klipjéhez, amiben a való világban játsszák újra a GTA néhány ismertebb jelenetét.

És Carpenter Brut mindezt a színpadon nem egyszerű kütyütekergetéssel, hanem élő hangszeres kísérettel adja elő. Így aztán van helye a laza groove-oknak, de még a 80-as évekből ittragadt gitárhősködésnek is, úgyhogy nem kétséges, hogy az évad egyik legizgalmasabb elektronikuszenei eseménye lesz ez a koncert.

Lemezek
EP I, 2012
EP II, 2013
EP III, 2015
 

Galériák

  • Carpenter Brut
    3

A helyszín

Akvárium NagyHall