Új időpont: Carl Palmer Band (UK)

Új időpont: Carl Palmer Band (UK)

Új időpont: Carl Palmer Band (UK)
2021. február
9
kedd 20:00
Koncertterem

Új időpont: Carl Palmer Band (UK)

  • Rock

Februárra tolják Carl Palmer koncertjét a járványhelyzet miatt

70 éves kora ellenére Carl Palmert koránt sem tántorította vissza a koronavírus-járvány: a kiváló formában lévő dobos márciusban közzétett videójában arról beszélt, hogy önkéntesként ő maga segíti egy-egy bevásárlással a környéken élő idősebbeket, és mindenkit arra buzdított, hogy támogassa a másikat, és együtt győzzük le a járványt, hogy aztán újra közösen mehessünk nagyszerű koncertekre. Carl tavaszi üzenetét itt láthatjuk: 

  

Az Emerson, Lake and Palmer dobosának optimizmusát az is mutatja, hogy mind ez idáig változatlanul tervezett az őszre eltolt turnéjával is, most azonban kénytelen halasztani a fellépéseket. Így a budapesti koncert is új időpontot kap: szeptember 7-e helyett 2021. február 9-én, az A38 Hajón találkozhatunk Carllal és zenekarával. A megváltott jegyek változatlanul érvényesek, vagy a vásárlás helyén augusztus 26-áig visszaválthatók.

a Livesounds bemutatja: Carl Palmer’s ELP Legacy
2021. február 9., kedd 20 óra
Budapest, A38 Hajó
Carl Palmer’s ELP Legacy koncert
Belépő: elővételben 6500 Ft, a koncert napján 6900 Ft
Jegyek kaphatók az A38 Hajón, valamint a Ticketportal, a Tex hálózatában, és a www.tixa.hu és www.a38.hu weboldalakon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/
https://www.carlpalmer.com/

https://www.facebook.com/livesoundProd
https://www.facebook.com/events/508892326332985/

Carl Palmer Band

Carl Palmer a nagy rock-generáció legfiatalabb dobosai közé tartozik. A brit zenész már 15 évesen profi zenekarban játszott, és mindössze 20 éves volt, amikor a Nice szintetizátorvirtuóza, az akkor már igazi nagyágyúnak számító Keith Emerson hívta zenélni. A King Crimson első énekes-gitárosa, Greg Lake csatlakozásával született meg az Emerson, Lake and Palmer nevű trió, amelyet a korabeli sajtó már megalakulásának pillanatában supergroupnak kiáltott ki. A három fiatalember rá is szolgált e titulusra: az első fellépésük után – mely az Isle Of Wight fesztiválon volt, több mint félmillió ember előtt – egy csapásra világhírűvé váltak, és 1970-ben megjelent első albumuk, majd az azt követő Tarkus című lemezük elmaradhatatlan darabja minden progrock kedvelő lemezgyűjteményének. Harmadik kiadványuk, mely Muszorgszkij Egy kiállítás képei című darabjának rock-átirata, egyértelműen része a kortárs magaskultúrának.

Emerson, Lake és Palmer 1979-ig zenélt együtt. Palmer ezt követően először saját zenekarral próbálkozott, majd egy másik szupercsapatban, az Asiában folytatta, egészen 1991-ig, amikor az ELP újjáalakult, és a Black Moon albuma után majd' egy éves világkörüli turnéra indult. E második korszak végül 1998-ig tartott: egy újabb lemez és számtalan koncert után a három zenész útjai ismét elváltak. Az ELP lemezek persze mind a mai napig jól fogynak: idén jelent meg a legendás első fellépés felvételét tartalmazó DVD, Birth of a Band: Isle Of Wight Festival címen.

Carl Palmer ma már nem egyszerűen a "P az ELP-ből", hiszen elképesztő gyorsaságával és mesteri dobolási technikájával szólóban is képes lázba hozni a rock rajongóit. Így ma is ott találjuk a kortárs rock élmezőnyében, és harminc évvel azután, hogy bemutatkozott a zenerajongók előtt, továbbra is ő "a dobosok dobosa". A civilben közvetlen, vidám brit úriember rendkívül komollyá és precízzé válik, amint beül dobfelszerelése mögé. Ami amúgy nem a színpad hátterében áll – ahogy megszokhattuk -, hanem a közönség orra előtt foglal helyet: Palmer ugyanis nem csak dobol koncert közben, hanem színészként is játszik.

Linkek

Galériák

  • Carl Palmer Band
    2
  • Carl Palmer Band (UK)

    13

A helyszín