Captain Average, Personal Trainer (NL)

Captain Average, Personal Trainer (NL)

Captain Average, Personal Trainer (NL)
február
18
vasárnap 20:00
orr stúdió

Captain Average, Personal Trainer (NL)

  • Pop
  • Rock

Captain Average

Sallai László tagja a Felső Tízezernek, a Galaxisoknak, a Platon Karataevnek és a Somersault Boynak is,
2021-ben viszont egy új szólóprojektből alakult zenekarral jelentkezett, amelynek első albuma Heaven
Capitulates címmel jelent meg. A posztpunkot krautrockos és noise-rockos hatásokkal vegyítő Captain
Average tagjai: Szabó Gergely (CSNK, Bozo), Kelecsényi Donát (Felső Tízezer, Gulu Gulu stb.) és Justin
Spike (Mayberian Sanskülotts, ex-Felső Tízezer).

Personal Trainer

A holland septet Personal Trainer olyan dalokat ad elő, amelyek úgy szólnak, mint az összes kedvenc indie rock-fényesed, nagy sugárzó popzsoltárokba csomagolva. A zenekar pályafutásának egyik csúcspontja egy 24 órás (!) fellépés volt Amszterdam legendás poptemplomában, a Paradisóban. Miután 2021-ben megjelentette debütáló EP-jét, a Gazebo-t a Holm Fronton, a banda kiadta első nagylemezét, a Big Love Blanket című nagylemezét. A Casper van der Lans társproducerrel több stúdiómunka során felvett és előállított album friss popérzéket és kalandos produkciós értékeket hoz a színpadon jól csiszolt dalokba.

A zenekar formálódási éveit a finnyás szcénerek forgóajtója fémjelezte, Willem Smit – a zenekar karmestere és pompomlánya – kedves figurája volt. De most olyan fesztiválokon mutatkozik be, mint az SXSW (USA), az Eurosonic (NL), az End of the Road Fesztivál (Egyesült Királyság), a Great Escape (Egyesült Királyság), a Wilderness (Egyesült Királyság) és a Best Kept Secret a Personal Trainer övénél, a zenekar születőben. Az -of-flux egy állandó héttaggá szilárdult: a Smit mellett a zenekar tagjai: Kilian Kayser (ütőhangszerek), Leon Harms (gitár), Kick Kluiving (dob), Franti Maresova (gitár/ének), Ruben van Weegberg (basszusgitár) és Abel Tuinstra (billentyűk/szintifikátorok).

A Bella Unionhoz való aláírásukat ünneplő Personal Trainer egy vadonatúj digitális kiadást jelent be, a „The Feeling”/”Babyolifantjes” című két felvételt a régóta élő kedvencekről, amelyek szórakoztató eltérést jeleznek a Big Love Blanket popflörtölésétől. A banda továbbra is bájosan impulzív módokat keres a káosz udvarlásának nagylelkű pophimnuszain belül: ez egy izgalmas ajánlat a zenekar eddigi legnagyobb show-jára, amely a TivoliVredenburg 2000 fős rondai helyszínén zárja az évet 2023. december 21-én.


A koncert a Felhangolva és a LivEurope sorozat támogatásával valósult meg.

Esemény a facebookon

A helyszín

orr stúdió