BUZZ - kislemez-bemutató, Last Seconds

BUZZ - kislemez-bemutató, Last Seconds

BUZZ - kislemez-bemutató, Last Seconds
szeptember
4
szerda 19:00
Tetőterasz

BUZZ - kislemez-bemutató, Last Seconds

  • Rock

A post-rockot játszó srácok, a 2022-as nagylemezük megjelenése után most az A38 tetőteraszán mutatják be eposzi hosszúságú dalokkal megírt új kislemezüket, a “Back from Tartarus”-t. A pörgős nyár utáni elmélkedős ősz kezdetét olyan korábbi impulzív szerzemények színesítik majd, mint a nemzetközi post-rock berkekben már ismerősen csengő "Inside", vagy a “Thrown out of a Window in Calcutta”. 

A hangulat megspékelését a szintén post-rockban utazó Last Seconds biztosítja az este folyamán. A 2020-ban alakult formáció kifinomult struktúrájú instrumentális dalokkal fűszerezi meg a post-rock hangulatot.

Ha szereted a változatos és riff centrikus post-rock zenét, semmiképp se hagyd ki!

BUZZ


A BUZZ egy 2019-ben alakult hazai instrumentális post-rock trió, akik minden szerzeményükben feszegetik a megszokott stílusok határait. Bizsergő hangszer-centrikus témáik és terjedelmesebb dalaik miatt többen a stoner-rock atyjaiként számontartott Kyuss, és a nagy múltú Tool hangzásvilágát vélték felfedezni bennük. 2022-ben az első nagylemezük megjelenésével a hazánkban feltörekvő post-rock stílus egyik, majd nemzetközi körökben is emlegetett bandája lettek. Az “Inside” című daluk felkerült a stílus talán legnevesebb nemzetközi disztribútora, a WherePostRockDwells Best of 2022 listájára, olyan híres zenekarok szerzeményei mellett, mint a My Sleeping Karma, Russian Circles, Oh Hiroshima, vagy a Lost in Kiev. 
A 2024. augusztusi megjelenésű “Back from Tartarus” kislemezükkel még merészebben kísérletező dalokkal hívják a stílus kedvelőit egy impulzív zenei élményre.

Last Seconds

A Last Seconds zenekar 2020-ban alakult. A sablonoktól eltérő, zeneileg igényes, instrumentális post-rock/metal stílusú dalaik történet központúak, dalszövegek helyett a számok struktúrájával, szokatlan ütemváltásokkal és gazdag dallamvilággal adják át az együttes mondanivalóját.

A dalokat részletesen kidolgozott, a történetet közvetítő animációkkal tervezik támogatni, elősegítve, hogy szerzeményeik vizuális élményt is nyújtsanak az élő fellépéseken és a streaming platformokon egyaránt. A zenekar célja, hogy a hazai színtéren méltatlanul alulreprezentált post-rock/metal stílust képviselje valamint értékes, alaposan átgondolt és zeneileg magas színvonalú szerzeményeiket országszerte és nemzetközileg is ismertté tegye.

A helyszín