Budapest A Cappella Fesztivál

Budapest A Cappella Fesztivál - vasárnap

Várkert Bazár, Öntőház Udvar

Idén már három napon át dúdol a füledbe a nyári éjszakában. Grúz polifonikus férfikar, megénekelt zimbabwei történetek, finn folk hop és más izgalmas fellépők garantálják, hogy ez legyen az idei nyár legdallamosabb eseménye!

Helyszín: Várkert Bazár, Öntőház Udvar

19:00 - 20:30
LAKATOS MÓNIKA ÉS A ROMENGO (Magyarország)
sztárvendég: MAMADOU DIABATÉ (Burkina Faso)

Program a Hangvető szervezésében, a Dunapest részeként. A Hangvető a műsorváltozás jogát fenntartja.

www.budapestacappella.hu

Mamadou Diabaté (BF)

Mamadou Diabate egy nagy zenei tradícióval és jelentős, élő zenei aktivitással büszkélkedő családban született a Sambla nemzetiség tagjaként a nyugat-afrikai  Burkina Faso-ban, ahol különös hangsúlyt helyeztek a történetmondás és a zene hagyományainak a megőrzésére.

Ötévesen kezdte a zenei szakma tanulását édesapjától, Penegue Diabate-tól, akit ma a világ egyik legjobb balafon-játékosának tartanak. Nyolcévesen már úm. gyakornok lett, azaz a nagy ütőhangszerekből álló zenekar egyenrangú tagja.

Jó ideje Ausztriában él, ahol zenekarával, a Percussion Mania-val elnyerte az Austrian World Music Award-ot és még egy egész sor előkelő zenei és világzenei díjat. Burkina Faso-ban iskolát építtetett, ahol a jóvoltából a gyerekek ingyenes oktatásban részesülnek.

Lakatos Mónika és a Romengo (HU)

A Romengo régen kiérdemelt babérokat aratott a Hangvető által Budapestre hozott WOMEX15 nyitógáláján, ahol Lakatos Mónika mágikus hangja és az autentikus szatmári oláh zene a nemzetközi szakma egyöntetű csodálatát vívta ki. A hirtelen jött elismerés és külföldi meghívások után is ugyanazzal a szerénységgel és hitelességgel játszanak, zenéjük hatása mégis elsöprő. A Budapest A Cappella Fesztiválon való fellépésüket nem csak ez indokolja, hiszen a roma zene a vokális hagyományon alapul, a szájbőgő és az elemi erejű ének a műfaj gyökereihez vezet.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.