Budapest A Cappella Fesztivál

Budapest A Cappella Fesztivál - szombat

Várkert Bazár, Öntőház Udvar

Idén már három napon át dúdol a füledbe a nyári éjszakában. Grúz polifonikus férfikar, megénekelt zimbabwei történetek, finn folk hop és más izgalmas fellépők garantálják, hogy ez legyen az idei nyár legdallamosabb eseménye!

Helyszín: Várkert Bazár, Öntőház Udvar

18:00 TUULETAR (Finnország)
19:00 ALAVERDI (Grúzia)
20:00 FOOL MOON (Magyarország)
21:00 KONGERO (Svédország)

Program a Hangvető szervezésében, a Dunapest részeként. A Hangvető a műsorváltozás jogát fenntartja.

www.budapestacappella.hu

Tuuletar (FI)

Hogy a természetközeli finn hagyományból is születhet valami igazán vagány és városi, arra a Tuuletar a bizonyíték. Beatbox és finn folk, négy erős egyéniség, színpadi varázslat. A lányok saját szerzeményeikkel több rangos fesztiválon bizonyítottak: a grazi VOKAL TOTAL a cappella versenyen, de Lipcsében és Tamperében is. Ilyen az északi női erő: nem félnek megmutatni magukat, és megőrülni a színpadon.

Alaverdi (GE)

A budapesti közönség legutóbb a WOMEX15 alkalmából találkozhatott a grúz polifónikus ének csodájával, az Iberi kórus tolmácsolásában. Mint akkor, most is garantált a különleges élmény, amit az UNESCO által is elismert grúz polifónia egyedi hangzása ad, népviseletbe öltözött férfiak előadásában. A tagok között is találunk átfedést, de a zenei üzenet is lényegében ugyanaz: a hagyomány tiszteletteljes és öntudatos megszólaltatása. A hangjukban rezgő büszkeséggel együtt az Alaverd-t nem csak a komoly színpadi jelenlét jellemzi, ahogy feltűnhet a grúz bordalok és vokális poénok hallgatása közben.

Fool Moon (HU)

A hazai a cappella pop kiemelkedő együttese a Fool Moon, egy saját alapítású fesztivál, számos díj és elismerés, rangos külföldi fellépések fémjelzik pályájukat. A hazai közönség a 2014-es Dal második helyezett “It Can’t Be Over” című daláról biztosan rájuk ismer. A közönséget elbűvölő játékos sárm és szvinges lazaság megtévesztő lehet: a Fool Moon úgy könnyed, hogy pontos és maximalista. A végeredmény férfi énekhangon megszólaló színtiszta pop.

Kongero (SE)

A Kongero hozza azt a letisztult eleganciát, ami a svédek védjegye. Hibátlan pontossággal fonódik össze és kiséri egymást a négy női hang, bepillantást adva a svéd népdalok többnyire kedvesen indázó, néha visszafogottan melankolikus világába. Albumjaikon népdalok és népi ihletésű saját szerzemények szerepelnek, de valódi erősségük az élő zene: koncertjeiken és műhelyeken éltetik a törékeny szépségű hagyományt.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.