Budapest A Cappella Fesztivál

Budapest A Cappella Fesztivál - péntek

Várkert Bazár, Öntőház Udvar

Idén már három napon át dúdol a füledbe a nyári éjszakában. Grúz polifonikus férfikar, megénekelt zimbabwei történetek, finn folk hop és más izgalmas fellépők garantálják, hogy ez legyen az idei nyár legdallamosabb eseménye!

Helyszín: Várkert Bazár, Öntőház Udvar

19:00 ABAGAR (Bulgária)
20:00 VUSA MKHAYA (Ausztria, Zimbabwe)
21:00 JAZZATION (Magyarország)

Program a Hangvető szervezésében, a Dunapest részeként. A Hangvető a műsorváltozás jogát fenntartja.

www.budapestacappella.hu

Abagar Quartet (BG)

Akinek már volt szerencséje a bolgár többszólamú énekléshez, az tudja, milyen átható és különleges ez a hozzánk egyszerre közeli, mégis vonzóan más dallamvilág. Ezt képviseli hűen és tehetséggel az ABAGAR QUARTET, négy fiatal énekesnő képzett hangján megszólaltatva. Profizmusuk összhangban és precizitásban mutatkozik meg, amitől még jobban kibontakozik a bolgár dallamokban rejlő szépség.

Vusa Mkhaya (AT, ZW)

Az éneklés öröme hatja át Vusa Mkhaya, a Bécsben élő, zimbabwei származású énekes-dalszerző zenéjét. A zene univerzalitását ünneplő 2016-os In Search of the Great Song - ami lehetne akár a Budapest A Cappella Fesztivál ajánlója is - című dokumentumfilmben is felbukkan, az Insingizi trió tagjaként. Dalai témája gyakran az az “ubuntu” eszmeiség, ami emberiességen és a legtágabb értelemben vett emberi közösségen alapul. A “zimbabwei zene jövője”-ként is emlegetett Mkhaya dalaiban néha felsejlenek az ország közelmúltjának sötétebb pillanatai, de koncertjein a zene örömteli és felszabadító élménye kapja a főszerepet.

Jazzation (HU)

A Jazzation több, mint tíz éve képviseli a magas színvonalú a cappella éneklést hazánkban. A három női és két férfi hang egyenként is megállja helyét a színpadon, de kifejezőerejük együtt összeadódik. Jellemző rájuk az előadói magabiztosságból fakadó felfedezőkedv: legutóbbi, Twisted című albumukon klasszikusok egy csavarral, és izgalmas hangszerelésű saját dalok szerepelnek. Legyen az jazz, népzene vagy pop, a Jazzation kifinomult és értékes produkcióval szórakoztatja hallgatóságát.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.