Brandt Bauer Frick (DE), Coloboma and Filipvarial

Brandt Bauer Frick (DE), Coloboma and Filipvarial

Brandt Bauer Frick (DE), Coloboma and Filipvarial
február
23
péntek 20:00
Koncertterem

Brandt Bauer Frick (DE), Coloboma and Filipvarial

  • Komolyzene
  • Techno

A német kísérleti kortárs zene legfontosabb együttese visszatér a színpadra, hogy legújabb őrült akusztikus rave-jükkel meghökkentsék a közönséget.

Galéria

Brandt Brauer Frick (D)

A Brandt Brauer Frick 2008-ban alakult, azzal a szándékkal, hogy összehozza a monoton ritmusokat a kortárs klasszikus zene éteri hangjaival. Daniel Brandt és Jan Brauer előszőr Scott nevű jazz alaphangulatú klubzenét játszó duójukban egyesítették erejüket. Paul Frick fiatal kora óta mélyen belemerült a klasszikus zene világába, Friedrich Goldmann-nál tanult zeneszerzést a Berlini Akadémián, és a klasszikus zenekari felállásra szerzett zene mellett house zenék szerzésével is foglalkozott. Miután kölcsönösen csodálták egymás zenéjét, a három zenész egy izgalmas akusztikus techno projektet hozott létre.

Elképesztő módon ötvözik a klub és a klasszikus koncertterem világát. Zenéjükben Kraftwerk minimalizmusa és Rammstein szenvedélyessége találkozik Steve Reich precizitásával és Meredith Monk szárnyalásával. Hangzásukat alapvetően akusztikus módon generálják, mindössze néhány elektronikus hangszerrel kiegészítve a hangképet.

A Brandt Brauer Frick zenéje új dimenziókat nyer, amikor élőben játszanak. A trió előadásai éppúgy közvetítik a zenéjük mozgását, ahogyan a dübörgő ritmusok teszik: Frick és Brauer összetett dalstruktúrákat állítanak fel, és Blushing zongoraakkordokat játszanak, míg Brandt a ritmusokat adja dobkészletén.

A Brandt Brauer Frick alakulásuk óta hat albumot jelentetett meg, ezek közül a legfrissebb 2023 májusában megjelent Multi Faith Prayer Room. Új albumuk remek példa a modern és hibrid elektronikus zenei megközelítésükre. Az együttes továbbra is ötvözi az akusztikus dobokat, szinkopált rétegzett basszusokat, valamint a hektikus Steve Reich-inspirálta zongorajátékot, hogy egyszerre analóg és szintetikus techno számokat hozzanak létre.

Linkek

Galériák

  • Brandt Brauer Frick
    4
  • Brandt Brauer Frick (DE)

    27

A helyszín