Braindogs

Braindogs

Braindogs
március
7
csütörtök 20:00
Koncertterem

Braindogs

 • Blues
 • Jazz
 • Pop

Tom Waits zseniális számai, zenéje, őrülete a világ egyik legkitűnőbb soul-blues énekesével, Ian Siegal-lal, Ripoff Raskolnikovval, Varga Líviusszal, Frenkkel, Nagy Szabolccsal...

Esemény a facebookon

The Braindogs

Tom Waits zseniális számait, zenéjét, őrületét a világ egyik legkitűnőbb soul-blues énekese, Ian Siegal, valamint Ripoff Raskolnikov, Mischa Den Haring, Varga Líviusz, Varga Laca, Frenk és Nagy Szabolcs tolmácsolja.

A zenekar egyszeri tisztelgésként indult, néhány éve Tom Waits születésnapján léptek fel először az A38-on. A koncertnek olyan elsöprő sikere volt – mind a közönség, mind a résztvevők oldaláról –, hogy évente megismétli a csapat. Az idei turné során megújult programmal lép színre a jól ismert társaság.

A tagok egytől-egyig komoly tisztelői a mesternek. Ezt a produkciót az emeli ki a többi tribute band közül, hogy a résztvevők nagy része saját jogán is hasonló kvalitású dalszerző-előadó. A londoni Ian Siegal-t többen a legtehetségesebb fehér soul-blues énekesként tartják számon (maga Tom Waits is elismerőleg nyilatkozott róla az egyik lemeze kapcsán, ami valahogy a kezei közé került), a grazi Ripoff Raskolnikov több mint húsz éve visszatérő vendége a hazai színpadoknak, egyike közép Európa legjobb dalszerzőinek. Mischa Den Haring a holland T-99 zenekar frontembere, Varga Livius a Quimby tagjaként tette le a névjegyét, míg a dobos–énekes Frenk 2017 végén jelentette meg Magyar Pszicho c. lemezét lemezét. A zongorista Nagy Szabolcs személyében jó eséllyel a legjobb hazai blues zongoristát tisztelhetjük.

Ian Siegal (UK) – ének, gitárok

Ripoff Raskolnikov (A) – ének, gitárok

Mischa Den Haring (NL) – ének, gitárok

Varga Livius – ének, ütős hangszerek

Varga Laca – basszusgitár

Nagy Szabolcs – zongora

Frenk – ének, dob, zongora gitár

Galériák

 • The Braindogs
  1
 • Braindogs - Tom Waits dalok élőben

  2013. december 5.

  32

A helyszín