Blurt (UK)

Blurt (UK)

Blurt (UK)
december
2
vasárnap 19:30
kiállítótér

Blurt (UK)

  • Jazz
  • Punk

Ted Milton és kiváló jazz-punk zenekara, a Blurt visszatér az A38 Hajóra!

Esemény a facebookon

Blurt (UK)

A több, mint harminc esztendővel ezelőtt, New Yorkban fogant - többek között Captain Beefheart, Arto Lindsay, vagy Lydia Lunch nevével fémjelzett - no-wave stílus európai úttörői, akik első kislemezük (My Mother Was A Friend Of The Enemy Of the People) óta számtalan hanghordozón terjesztették az avant-garde, a dzsessz, a rock és persze a punk elemeit vegyítő muzsikájukat, nem egyszer játszottak már kis hazánkban is.

Az eredeti felállásból mára már csak a zenekarvezető szaxofonista, Ted Milton játszik a Blurtben, miután a gitáros Pete Creese 1984-ben, a dobos báty, Jake Milton pedig két évvel később adta át helyét az utódoknak. A tagcserék igazából persze nem vetették vissza a zenekart, hiszen az érkezők sosem voltak tehetségtelenebbek, vagy éppen kevésbé kísérletező kedvűek, mint a korábbi tagok, ráadásul Ted Milton folyamatos jelenléte is biztosíték a változó tartalom melletti állandó minőségre.

A korábbi bábjátékos, aki a mai napig számos performance-ban és színházi produkcióban vesz részt, jellegzetes, a hagyományostól elrugaszkodó szaxofonjátékával, az éneklés fogalmát meglehetősen szabadon értelmező előadói stílusával és dadaista szövegeivel páratlanul emblematikus figura.

A trió tagjai
Ted Milton: ének, szaxofon
Steve Eagles: gitár
Bob Leith: dob

  

  

  

Galériák

  • Blurt
    4

A helyszín

kiállítótér