A38 Night/Life

Ben Klock (DE)

Isu, Dork + Kiégő Izzók

A koncertre minden jegy elkelt. Helyszíni jegyváltásra a távozók arányában lesz lehetőség.

A Berghain rezidense, a techno egyik korszakos alakja visszatér az A38 Hajóra: Ben Klock már nem egyszer táncoltatta meg hipnotikus erejű szettjeivel a hajó közönségét. Most sem lesz másként, a berlini producer-DJ februárban ismét Budapestre látogat! Előtte és utána Isu és Dork kitűnő szettjei teszik gömbölyűvé az estet. Hatalmas vizuális utazásra pedig a Kiégő Izzók jóvoltából kerekedhetünk majd!


 

Ben Klock (DE)

Ben Klock 2004, tehát a legfontosabb európai technoklub, a Berghain megnyitása óta rezidens ebben a gigantikus erőműben. Tökéletesen stílusba illeszkedő, ipari-minimalista, egyben monumentális szettjei, a műfajt megújító produceri ténykedése az elmúlt tíz évben a techno talán legfontosabb alakjává emelték. Nélküle - és régi harcostársa, Marcel Dettmann nélkül - se a Berghaint, se Berlin éjszakai életét nem kísérné az a kultusz, amit manapság a város és a klub jelent. A legjobb kiadók - Ostgut Ton, BPitch Control - jelentetik meg munkáit, a legjobb klubok - az említett Berghain, de akár a Fabric - jelentik be büszkén monumentális szettjeit.

Az ember, aki megtalálta az arany középutat - nagyjából ezzel lehet jellemezni a német producert, aki bár sokat merít az "underground" (hipnotikus, minimalista, ipari) technóból, mindig megtalálja az utat a "laikus" közönséghez, megkapó dallamokat, témákat és groove-okat csempészve a nagyívű szettekbe. "A demokratikus underground" - ezt írják róla a kritikusok, és igazuk van: Ben Klock úgy képes remekül szórakoztatni, hogy közben sosem lesz lakossági. Ezt a tételt már kétszer bizonyította az A38 Hajón, és nyilván most sem lesz ez másként.

Isu

Isu, vagyis Kántor István története a magyar földalatti zeneipar könyvében a kilencvenes évek első fele táján kezdődik, szervezői tevékenységével és “kazettalovas” szettjeivel igen korán hírnevet szerezve magának az általános iskola újdonságra éhes közönsége közt.

Miután megkapta első Michael Jackson kaziját, a Badet, azáltal megismerkedvén a fekete elektronikus zenével, többé nem volt visszaút: zsebpénzének teljességét indusztriál-, EBM- és technogyűjteményének növelésére költötte. Középiskolában Kalttal és Dexterrel, két hasonszőrű jóbarátjával váltak lemezfüggőkké és kezdték el járni a budapesti éjszakát. 1998-ban polgári szolgálatosként Magyarország elismert underground Tilos Rádiójához került technikusként, itt kapott először műsoridőt Tizsótól; rádióműsora, az Eat da Beat azóta is kitartóan fut minden szombat estétől vasárnap hajnalig, majd nemsokkal ezután csatlakozott a műsort jegyző Minimalheadz kollektívához.
A Minimalheadz-csapatnév alatt ismerteti meg a minőségi elektrót és technót a budapesti közönséggel, olyan fontos külföldi előadókat hívva meg, mint DJ Assault, DJ Godfather és Matthew Herbert.

Ezzel egyidőben, az azóta már csak legendákban élő I&I Records-nál kezdett dolgozni, tapasztalatot szerezve az üzletágban - jelenleg Akt Records néven Magyarország egyik legnagyobb elektronikus zenei lemezboltját igazgatja, mely a budapesti és vidéki technós/minimalista közönség és szakma kedvenc gyűjtőhelyévé vált.

Legnagyobb vállalkozása a Téglával életre hívott teljesen egyedülállóan misztikus Labirintus party-k a budai vár alatt húzódó útvesztőrendszerben, valamint 2003-ban a keszthelyi testvérpárral, Fibával és Wukival megvalósított, évről évre egyre sikeresebb és  több érdeklődőt vonzó családias Balaton-környéki minifesztivál, az Alkotótábor.

2005-ben Chrom-mal és Crimsonnal való találkozását követően karöltve alapítják meg a Lick the Click! formációt, mely az elkövetkezendő öt évben a magyar minimal/techno/house közeg legőszintébb rendezvénysorozatává nőtte ki magát, olyan külföldi fellépőket vonultatva föl, mint Matthias Tanzman, Frivolous, a Noze,

Dapayk Solo, Deadbeat, Moritz von Oswald ft. Tikiman és sokan mások. Ezidőtájt kezdi szervezni a Lick The Click!-be és később a Technokunstba is besegítő Lednitzky Szilviával az Akt Records presents... bulikat, bemutatván a Modeselektort, Mr. Oizót, Apparatot, vagy Marko Fürstenberget, Monolaket a hazai zeneszeretőknek.

2010-ben az elismert képzőművésszel, DJ Dork-kal új platformot keresnek, hogy a technóval kapcsolatos gondolataikat kifejezhessék: így születik meg a Technokunst, melynek kifejezett célja a minőségi techno visszaterelése Magyarországra. Budapest top klubjában, az A38 hajó gyomrában rendezett Technokunst-sorozat rövid idő alatt szerezte hírnevét olyan klasszikus, és egyben nagyon is aktuális zenészekkel, mint Len Faki, a The Black Dog, Joey Beltram, Surgeon, vagy a Sandwell District.

Isu saját szettjeiben is a friss, mindig előremutató, soha meg nem alkuvó, érzelmekben is örök dinamikát diktáló irányzatot részesíti előnyben - a techno legigazabb magyar nagyköveteként.

Dork

Magyarország elsőgenerációs underground DJ-je, Dork 1996 óta használja a zenét és a lemezjátszókat metakommunikációs eszközként. Emberközeli technójának egyszerre erőteljes és meditatív mezsgyéjén haladva teszi nyilvánvalóvá a stílus értékes dimenzióit.

A nevéhez is fűződő egykori, mára kultikus jelentőséggel bíró Frankhegy partikat, a társművészetként űzött emeletesháznyi raypainting alkotásokat is mindig a tér és idő korlátainak eltüntetése, a közönség közösségé transzformálásának felemelő élményének megragadása motiválták.

Másfél évtizedes karrierje során Dork szelekcióit elsősorban terápiának szánta, akár a berlini Tresor klub, akár egy szabadtéri fesztivál lelakott dj pultjába kapott felkérést.  Legyen szó primer minimálról, éjfekete vagy absztrakt detroit technóról, groteszken szókimondó és humoros getto tech-ről, vagy energikus chicago house-ról, az adott helyzetben és másnap is érvényes emberi, közös nevezők feltárására törekszik, így hangsúlyozva szimbiózisát és szándékát a közönséggel. Egész hozzáállása a lehető legőszintébben tart görbe tükröt napjaink party világának kiüresedett csillogásba veszett fertályának.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.