Bell Witch (US), Aerial Ruin (US)

Bell Witch (US), Aerial Ruin (US)

Bell Witch (US), Aerial Ruin (US)
április
17
kedd 20:00
Koncertterem

Bell Witch (US), Aerial Ruin (US)

  • Metál

A seattle-i funeral doom duó, a Bell Witch végre Budapestre is eljut legújabb lemezével, a Mirror Reaperrel. A zenekar április Európa-turnéján, ami a Jacob Bannon (Converge) által kurált Roadburnön teljesedik majd ki, a Bell Witch az októberben megjelent új lemez két dalát adja majd elő több mint nyolcvan percben, különleges vetítéssel kísérve, az este vendége pedig az Aerial Ruin lesz az A38 Hajó kiállítóterében.

Esemény a facebookon

Bell Witch (US)

Harmadik, teljes hosszúságú albumán, a Mirror Reaper címűn a Seattle-i BELL WITCH doom metal duó hatalmas munkát hozott létre - egy folyamatos, 83 perces darabot, amely egyetlen zeneszámként született meg, amelyet a Profound Lore Records kiadó jelentetett meg.

A felvételt a kiváló veterán producer Billy Anderson (Swans, Sleep, Neurosis) készítette és keverte, így a Dylan Desmond (basszus, ének) és Jesse Shreibman (dob, ének, orgona) alkotta duó hangzását az eddigieknél is tovább fokozta. Miközben megőrizte korábbi felvételeinek monolitikus súlyát, a "Mirror Reaper" a meditatívabb, melankólikusabb és befelé fordulóbb szemlélettel tárja fel élmányvilágukat elképesztő erővel.

A Dylan Desmond és az ex-dobos/énekes Adrian Guerra által alapított BELL WITCH 2011-ben adta ki első önálló demo-ját, majd 2012-ben jelentette meg "Longing" című debütáló albumát a Profound Lore Records-nál. A duó második LP-je a Phantoms "(2015) az év egyik doom metál csúcslemeze lett. A zenekar nagyszabású turnét nyomott le Észak-Amerikában és Európában, valamint számos jelentős fesztiválon lépett fel (Roadburn, Basilica Soundscape, Sled Island, Psycho CA).

Galériák

  • Bell Witch
    4

A helyszín