Bëlga 1. nap

Bëlga 1. nap

Bëlga 1. nap
november
15
péntek 20:30
Koncertterem

Bëlga 1. nap

 • Elektronikus
 • Hiphop, Funk, Soul
 • Pop

5 év után dupla koncerttel tér vissza a Bëlga az A38-ra.

Bëlga

Az alapító okirat bevezetőjének esszenciális kivonata:

A Belga zenekar 1998 tavaszán alakult a XVII. Kerületben, aztán a Nyugati környékén, majd fél évvel később a Városmajorban. A zenekar két testületből áll. A zeneíró testület ügyvezetője Titusz, a szövegírói testület munkanélküli buddhista tanítók önálló érdekvédelmi szervezete.

2002-ben a zeneírói testület főigazgató helyettese, Lord Cursor, Kőrösi Csoma Sándor és Bartók Béla szellemétől vezérelve külföldi tanulmányútra utazott.

A zenekar 2003 tavaszán megtartott szokásos jogi és ügyrendi ülésén Secretman zenekartag olyan javaslatot tett, amit a többi szövegíró egyszerű szótöbbséggel leszavazott, mivel úgy érezték, a javaslat veszélyezteti a zenekar önkormányzatiságát. Secret ennek hatására kilépett a zenekarból. Ezt követően Lord C is távozott a zenekarból a zenei testület nyomására.

2013 év végén Titusz jelezte, hogy nem tud tovább stabilan részt venni a koncerteken, ezért a banda úgy döntött, 2014-től bevesznek egy új tagot, aki megpörgeti alattuk a lemezeket. A kiválasztott ötödik tag Dj Marvin lett.

A belga amatőrista, szinesztéziára törekvő, henokratikus /a henokrácia szó a henoteizmus és demokrácia szavak durva és laikus összevonásával keletkezett/ zenekar.

A Belga zenekar kritériumai:
- formalizáltság
- kormánytól való függetlenség
- önkormányzatiság
- politikamentesség
- önkéntesség
- nincs tagdíj

Ma már 5 állandó tagja töretlenül és következetesen építi a közös jövő egyes tagokra eső részét, hogy később is jó legyen.

Bauxit - ének
Marvin - dj
Még5Milliárd - ének
Titusz - zene, dj
Tokyo - ének

Linkek

Galériák

 • Belga: Elkezdődött a második 15 év - party

  2014. március 14.

  24
 • Belga 15. jubileumi évadnyitó koncert

  2013. március 14.

  24

A helyszín