A38 Pesti Est 25 Tetőterasz

Belau, Passed

„Take You to The Sea” – vallja szerzeményeiről a 2015-ben alakult Belau. A formáció által megzenésített világban az elvágyódás és a reményteli hangulat találkozik aktuális elektronikus zenei alapokkal. A fiatal csapat egy év alatt közel 60 koncertet adott 7 országban, beértve a régió legnagyobb eseményeit is. A nyár egyetlen klubkoncertjét az A38 Hajón adják. A műsoruk törzsét a friss, Fonogram díjas "The Odyssey" című nagylemezük képzi. Az estet felvezeti a Passed.

A koncert az NKA támogatásával valósult meg.

Belau

Kedves Péter producer négytagú formációja az utóbbi évek egyik legizgalmasabb és legszerethetőbb hazai elektronikus lemezével rukkolt elő 2016 végén. A The Odyssey dupla teltházas lemezbemutatója az A38 Hajó kiállítóterében volt novemberben, és a tizenkét dalos felvétel azt az érzékeny, elegáns elektronikát honosítja meg a hazai zenei életben, ami eddig mindig is hiányzott a hosszú utazások vagy éjszakai merengések aláfestéséből. Az albumon egyben a hazai underground zenei élet dívái is arcképcsarnokot alkotnak: Myra Monoka, Herrer Sári, Antonia Vai és Dallos Bogi Szécsi Böbével kiegészülve minden dalhoz hozzá tudták tenni saját karakterüket, amitől a The Odyssey utaztató alapélménye is új színekkel gazdagodhatott. Az első koncertjét az A38 Hajó koncerttermében Com Truise vendégeként adó Belau most teljes értékű programmal, számtalan sikeres külföldi és hazai fesztivál-, valamint klubfellépéssel a háta mögött adja egyetlen tavaszi fővárosi klubkoncertjét a Frankofón Fesztivál záróestjén. 

Passed

A saját definíciója szerint elektronikus hárfapopot játszó, négytagú Passed jelenleg az egyik legizgalmasabb fiatal magyar zenekar. Az aktuális tánczenékből és klasszikus zenei hatásokból egyszerre merítő együttes alig két éve alakult, de A dal tehetségkutató révén már első számával, a Mesmerize-zal hatalmas sikert aratott. A nagyon tudatosan építkező, elegáns, nagyvonalú popzenét játszó Passed karakterét az énekes-hárfás Nizalowski testvérpár adja, a számok produkciós munkáit Szabó Levente végzi.

A Passed első nagylemeze, a Dead Generation idén januárban jelent meg, és a premier az A38 Hajón volt. "Az a célunk, hogy amikor mondjuk tíz-húsz év múlva visszatekintünk erre az albumra és meghallgatjuk, akkor ez egy korképnek érződjön. Mind zenében, mind gondolatokban,történésekben – próbálunk reflektálni a világ nagy dolgaira" – mondják egy interjúban, és a Passeden érződik is ez az elkötelezettség.

A zenekar tagjai
Nizalowski Dorottya: ének
Nizalowski Fanni: hárfa
Godzsák Dávid: basszusgitár
Szabó Levente: programozás, elektronika

Lemezek
Dead Generation, 2016

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.