Kiállítótér

Bajdázó lemezbemutató koncert, Vanmocsello

Két kiváló természetközeli, finom utazásra vivő együttes egy estén: az ambient folkot középhegységi tempóban tökélyre vivő Bajdázó, akik vadonatúj lemezüket mutatják be, és a Vanmocsello két csellóra épülő zenéje, amely a könnyűzene dallam- és harmóniavilágát ötvözi a kortárs zene stílusjegyeivel. 

Bajdázó

Egy virágzó bodzabokor illata. Pipacsos mezőn kanyargó dűlőút. A bükkös templomi homályából kakukk szól. Elhullott állatok hófehér csontjai az avarban. Odébb egy hegy, kirabolva, megsebezve. Régenvolt arcok a forrás mozdulatlan víztükrén. A völgyben harang szól. Aztán a felhők, a felhők. Helyben vagyunk. A Börzsöny az ország legnagyobb összefüggő lakatlan területe. Ami azt is jelenti, hogy itt él a legtöbb tündér. Ének, gitár, furulya, kanna, cin, hangszőnyeg. A hóesés mint hangszer. Börzsönyizene. Zenebörzsöny.

A Bajdázó tagjai:
Mile Zsigmond - ének, gitár
Győrffy Ákos - hangszőnyeg, effekt, looper, ritmus
Gugyella Zoltán - basszusgitár, looper
Halmos András - ütőhangszerek

Vanmocsello

A vanmocsello két csellóra épülő zenéje kortárs, absztrakt. A könnyűzene dallam- és harmóniavilágát ötvözi a kortárs zene stílusjegyeivel. Repetitív minimalista témákból kibontakozó popos motívumok. Jazzes és világzenei hangulatú, kötetlen, improvizatív formák.

A Vanmocsello trió: Egy új hangzásvilág. Eklektikus effektek. Dinamikus groove-ok. Élő és loopolt cselló hangok. A trió formációban Orosz Márton dobossal játszunk együtt.

A zenekar tagjai
Mócsai Tamás - cselló
Orosz Márton - dob
Vándor Béla - cselló

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.