Aurevoir, Kacaj

Aurevoir, Kacaj

Aurevoir, Kacaj
december
28
szerda 19:45
Koncertterem

Aurevoir, Kacaj

  • Pop
  • Rock
  • Világzene, Népzene

A kiváló ethno-beat zenekar hangzásában a Kárpát- medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza,  valamint a magyar, a cigány, az ír és délszláv népzene, a francia sanzonok világa, s még a régi reneszánsz, barokk zene is.

aurevoir

    

  

Az Aurevoir. zsámbéki fiatalokból álló ethno-beat zenekar. A kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy magukat, illetve zenéjüket ne szorítsák szigorúan meghatározott műfaji keretek közé; az ethno-beat mint műfaj megnevezés arra utal, hogy leginkább a Kárpát- medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza dalaikban, e műfajok hatottak leginkább alkotó tevékenységükre, legfőbb példaképeik a táncházmozgalom és a beatmozgalom jeles képviselői. Zenéjükben koncepciózusan jelen van a sokszínűség; ahogyan a magyar, cigány, ír és délszláv népzene motívumai és az 1960-as évek beatzenéje, úgy a francia kávéházi sanzonok világa és a régi reneszánsz, barokk zene egyaránt alapul szolgál dalaikhoz.

Immáron három lemezük anyagával járják az országot, 2018 óta sorba vették be a fesztiválokat és Budapest meghatározó koncert helyeit: 2018-ban az A38-on, 2019-ben a Kobuci kertben, 2020 januárjában pedig az Akvárium Klub nagytermében adtak teltházas koncertet. Ötödik születésnapjukat pedig már - igaz csaknem egy év kényszer-csúsztatással - a Budapest Parkban adták csaknem 3.000 rajongójuk társaságában 2021 júniusában. A zenekar számos turnén és nagyobb fellépésen van túl. Nem csupán országhatárokon belül koncerteznek: voltak Erdélyben és a Felvidéken, több európai nagyvárosban, mint Berlin vagy Prága, sőt eljutottak egészen Kínáig, ahol a shanghaji magyar pavilon megnyitóján játszottak. 2018 és 2019 őszén önálló lengyel miniturnén vettek részt.

A zenekar tagjai:

Agócs Márton - ének, gitár, ír buzuki

Fejér Mihály - ének, mandolin

Fejér Ágoston - tangóharmonika, billentyű, ének

Gelencsér Gábor - basszusgitár

Orosz Kristóf - gitár, ének

Szűcs Viktor - ütős hangszerek

Katona Bálint - hegedű

Cseke Dániel - szaxofon, fuvola, furulyaLinkek

Galériák

  • aurevoir, Voodoo Papa Duo

    24

A helyszín