A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel az A38 Hajó teljes területén kötelező a maszk viselése, kontaktmentes hőmérővel véletlenszerűen ellenőrizzük látogatóink testhőmérsékletét.
Az új nyitvatartási szabályok értelmében a Hajó minden nap 23:00-kor bezár.

aurevoir

aurevoir

aurevoir
október
2
péntek 20:00
Koncertterem

aurevoir

  • Rock
  • Világzene, Népzene

Az Aurevoir. zsámbéki fiatalokból álló ethno-beat zenekar, amelynek leginkább a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza dalaikban.

aurevoir

    

  

Az Aurevoir. zsámbéki fiatalokból álló ethno-beat zenekar. A kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy magukat, illetve zenéjüket ne szorítsák szigorúan meghatározott műfaji keretek közé; az ethno-beat mint műfajmegnevezés arra utal, hogy leginkább a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza dalaikban, e műfajok hatottak leginkább alkotó tevékenységükre, legfőbb példaképeik a táncházmozgalom és a beatmozgalom jeles képviselői. Zenéjükben koncepciózusan jelen van a sokszínűség; ahogyan a magyar, cigány, ír és délszláv népzene motívumai és az 1960-as évek beatzenéje, úgy a francia kávéházi sanzonok világa és a régi reneszánsz, barokk zene egyaránt alapul szolgál dalaikhoz. A zenekar neve ("a viszontlátásra!") arra enged következtetni, hogy a könnyűzenében a konkrét, egymástól élesen elválasztható stílusok ma már nem figyelhetők meg, a könnyűzenei alkotások egyre inkább ezen stílusok keveredésének eredményeként keletkeznek. Az Aurevoir. elköszön a régi korszaktól, ezzel együtt pedig nyit az új felé, melyben ugyanakkor visszaköszönnek a korábban kialakult zenei stílusok.

Immáron három lemezük anyagával járják az országot - nyáron olyan helyeken mutatkoztak be, mint a VOLT Fesztivál, Campus, SZIN, Művészetek Völgye vagy a szerbiai Malomfesztivál. A 2018 óta sorba vették be Budapest meghatározó koncerthelyeit: 2018-ban az A38-on, 2019-ben a Kobuci kertben, 2020 januárjában pedig az Akvárium Klub nagytermében adtak teltházas koncertet. A zenekar számos turnén és nagyobb fellépésen van túl. Nem csupán országhatárokon belül koncerteznek: voltak Erdélyben és a Felvidéken, több európai nagyvárosban, mint Berlin vagy Prága, sőt eljutottak egészen Kínáig, ahol a shanghaji magyar pavilon megnyitóján játszottak. 2018 és 2019 őszén önálló lengyel miniturnén vettek részt.


A zenekar tagjai:

• Agócs Márton - ének, gitár, ír buzuki, duda

• Fejér Mihály - ének, gitár, mandolin

• Fejér Ágoston - tangóharmonika, billentyű, ének

• Gelencsér Gábor - basszusgitár

• Orosz Kristóf - gitár, ének

• Szűcs Viktor - ütős hangszerek

• Újházi Ádám - hegedű

• Cseke Dániel - szaxofon, fuvola, furulya

Linkek

Galériák

  • aurevoir, Voodoo Papa Duo

    24

A helyszín