Árnyjátékok az A38 Hajón: Áprily Lajos - Jelentés a völgyből

Árnyjátékok az A38 Hajón: Áprily Lajos - Jelentés a völgyből

Árnyjátékok az A38 Hajón: Áprily Lajos - Jelentés a völgyből
június
22
kedd 20:00
kiállítótér

Árnyjátékok az A38 Hajón: Áprily Lajos - Jelentés a völgyből„Jelentem a völgyemből, emberek:

szitál ködből a hűvös permeteg,

remeg a szirma-hulló rózsa-sor,

borzong a nyír s a mogyoró-bokor.”

/Jelentés/


Áprily Lajossal invitál természetközeli barangolásra az Árnyjátékok-széria június 22-én. Az életművet Szikszai Rémusz és Crespo Rodrigo színészek elevenítik meg, a szöveget Balázs Imre József válogatta és szerkesztette. 


Áprily Lajos a természet nyelvén beszélő költő. Tetőül, völgyül, ösvényül, madárul is tud. És pontosan ahogy a természet, szeret kissé el is rejtőzni szemlélői elől, amíg rá nem jövünk, hogy a természet ott is jelen van, ott is megszólal, ahol emberi jelenlétként gondolunk rá.

A költő Erdélyben és Magyarországon írt verseit egyaránt meghatározza a tájak, állatok, erdők hol rejtettebb, hol kitárulkozóbb közelsége, ennek az összefüggésnek ered nyomába a válogatás.


Az est során közreműködik DJ Lee n'gum  és az ATMO zenekar:

Usztics Péter - gitár

Antal Gábor - billentyű

Gyarmati Gábor - basszusgitár

Baki József – dobok

A hatályos kormányrendelet alapján a koncertre való belépés kizárólag érvényes védettségi igazolvány (vagy applikáció) és személyi igazolvány (vagy útlevél) együttes felmutatásával lehetséges. Aki nem rendelkezik érvényes igazolvánnyal, azt érvényes jeggyel sem áll módunkban beengedni - érvényes védettségi igazolvány hiányában a megvásárolt jegyet visszaváltani nem tudjuk. A hajóra érkezéskor kérünk, viselj maszkot. Ha teheted, vedd fel a maszkod, amikor rendelsz a pultnál, valamint hordd a zárt tereken.


Esemény a facebookon

Galéria

A helyszín