Armored Saint (US)

Armored Saint (US)

Armored Saint (US)
november
8
csütörtök 20:00
Koncertterem

Armored Saint (US)

  • Metál

A Los Angeles-i metál színtér sokat látott és még többet játszott igazi nagy klasszikusa nagyszabású koncertet ad a Hajón.

Armored Saint (US)

Az Armored Saint első dalai 1983-ban jelentek meg a Metal Blade kiadónál, majd leszerződtette őket a nagy kiadónak számító Chrysalis Records, ahol 1984-től 1987-ig három nagylemezük jelent meg. Második albumuk (Delirious Nomad) már a Billboard 200-as lemezeladási listájára is felkerült, de az igazi átütő siker elkerülte a zenekart, így a Chrysalis-szerződés lejártával újra a Metal Blade-hez kerültek. 1990-ben lemukémia következtében elhunyt az együttes alapító gitárosa Dave Prichard. A következő évben jelent meg az Armored Saint negyedik stúdióalbuma, a Symbol of Salvation, melynek megírásában még Prichard is részt vett. 1992-ben az Anthrax felkereste John Bush-t, hogy legyen az énekesük. Bush kilépett a zenekarból, ami ezzel egyidejűleg fel is oszlott.

Az Armored Saint 1999-ben alakult újjá, de emellett Bush az Anthrax tagja maradt,illetve a basszusgitáros Joey Vera is játszott más zenekarokban (Fates Warning, Engine). Az újjáalakult együttes mindössze egyetlen stúdióalbumot adott ki (Revelation, 2000), illetve egy korai demókat, feldolgozásokat, koncertfelvételeket és két új dalt tartalmazó dupla válogatást (Nod to the Old School, 2001), majd ismétfeloszlottak.

2005-ben John Bush távozott az Anthraxből, de az Armored Saint hivatalosan csak 2008-ban állt össze ismét mikor megkezdték hatodik nagylemezük munkálatait. Az album végül 2010-ben jelent meg La Raza címmel. Az együttes legutóbbi albuma a 2015-ös Win Hands Down.

">

A helyszín