Anima Sound System: 30 év és az Aquanistan, vendég: Rare DM (US)

Anima Sound System: 30 év és az Aquanistan, vendég: Rare DM (US)

Anima Sound System: 30 év és az Aquanistan, vendég: Rare DM (US)
április
29
szombat 20:00
Koncertterem

Anima Sound System: 30 év és az Aquanistan, vendég: Rare DM (US)

 • Elektronikus
 • Pop
 • Rock
 • Világzene, Népzene

Szenzációs, vendégvárós, Aquanistan-album-megidézős jubileumi évkezdést tart a hajón az idén 30 éves Anima Sound System. Az egy dolog, hogy anno a zenekarvezető Prieger Zsolt avatta fel a hajót, pontosan 20 éve, de hogy micsoda 30 év van mögötte és zenekara mögött, ahhoz külön lexikon kellene. De jobban mesél minden lexikonnál a rengeteg nagy dal, s egy legendás lemez, amely szintén 20 éves idén. Aquanistan a címe, s amelynek dalaiból több is felhangzik ezen az estén, pláne, hogy sok-sok év kihagyás után. Ráadásul az éneklésükbe olyan nevek segítenek majd bele, mint Nové Soma, Frenk, Mitsoura és sokan mások, de például ezen az estén újra dobol a zenekarban Rozmán Zoltán, de lesznek még egyéb meglepetések is, találjátok ki, hogy mik és kik.

Annyit elárulhatunk, hogy jön a 68 és a Romano Funk, a Vigyél el és a Csinálj gyereket, a Müezzin és a Tedd a napfényt be a számba. Nem lesz újrajátszó koncert, de a hangulata kb olyan lesz, mint a teltházas Anima-újrajátszóké: nosztalgia és vadonatúj számok, 30 év dalai és legalább három Prieger, meglepik, vendégek és gyerekcsinálás: kihagyhatatlan este lesz az idei első Anima-koncert.

Az estret felvezeti a szenzációs Rare DM (US)


Esemény a facebookon

Galéria

Anima Sound System

">

Az idén harminc éves Anima Sound System az egyik legfontosabb hazai formáció, a honi elektronikus tánczenei színtér egyik irányadó alakulata. A Prieger Zsolt köré épülő formáció talán legnagyobb erőssége a bátorság - az, hogy időről-időre képes megújulni, feladni már bevált megszokott sémákat, és egészen újba kezdeni. Priegerék állandóan változó produkciójának különlegességét mindemellett a zene színes szövete, a stílusok keveredése adta és adja: modern elektronikus tánczene, reggae és dub, hiphop és triphop, slágerek, hagyományos dalok és zenei kísérletek, szerelem és politika, zaj és puhaság, magyar népzene, klezmer és afrobeat, múlt és jelen.

Videók

Linkek

Galériák

 • Anima Sound System
  1
 • A15! - 25 éves az Anima Sound System

  19
 • 20 éves az Anima Sound System "Anima" című albuma és a "68 című dal

  12
 • Pesti Estek: Anima Sound System - Hungarian Astoronaut20 & Prieger50, 20 dj, Bognár Szilvi

  29
 • Anima Sound System - 20 éves a Shalom, Hagesher

  30
 • Anima Sound System lemezbemutató, Esclin Syndo, DJ Owa

  18
 • Anima Sound System, Löbe Radiant Dub System (F)

  13

A helyszín

A20 ≋ 20 years 20 nights ≋

Az A38 Hajó húsz éve horgonyzott le a budapesti kulturális élet főerére. A húsz évet húsz estével ünnepeljük. Koncertek, bulik és Ti! Mindenki, akinek az elmúl...