20 éves az Anima Sound System "Anima" című albuma és a "68 című dal

újrajátszó koncert eredeti frontemberekkel

Harmadik, tán legizgalmasabb részéhez érkezett az Anima Sound System legendás, korai lemezeinek újrajátszó koncertsorozata az A38-on. November 30-án ugyanis az első emblematikus Anima-slágert, a ’68-at is tartalmazó , 1997-es “Anima” című album kerül bemutatásra, ráadásul az eredeti frontemberekkel.

Aki az első magyar albumra került drum n bass-kompozíció, az East and Bass-t, a mélyben kavargó Csillagtalant, a roma motívumokkal teletűzdelt Mamo-t, a megborzongtató Igaz szerelmet, a játékos Dubocskát és a generációkon átívelő, a jelenkori Anima Sound System repertoárján is szereplő ’68-at szeretné élőben hallani Bognár Szilvia hangján és Németh Tamás tárogatóján, annak kötelező az érkezés. A hírek szerint ez az utolsó lemez, amit az Anima-hőskorból “újrajátszik” a zenekar, úgyhogy érdemes már most jegyet váltani.

Anima Sound System

Az Anima Sound System az elmúlt két évtized egyik legfontosabb hazai formációja, a honi elektronikus tánczenei színtér egyik irányadó alakulata. A Prieger Zsolt és Németh Gergely köré épülő formáció talán legnagyobb erőssége a bátorság - az, hogy időről-időre képes megújulni, feladni már bevált megszokott sémákat, és egészen újba kezdeni. Priegerék állandóan változó produkciójának különlegességét mindemellett a zene színes szövete, a stílusok keveredése adta és adja: modern elektronikus tánczene, reggae és dub, hiphop és triphop, slágerek, hagyományos dalok és zenei kísérletek, szerelem és politika, zaj és puhaság, magyar népzene, klezmer és afrobeat, múlt és jelen.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.