Programjaink a jogszabályoknak megfelelően magyar védettségi igazolvánnyal / EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal, valamint érvényes személyi igazolvány vagy útlevél együttes felmutatásával látogathatóak. Ezek mellett kiemelten javasoljuk mindenki számára a maszkhasználatot is.

And So I Watch You From Afar (UK)

And So I Watch You From Afar (UK)

And So I Watch You From Afar (UK)
2022. március
29
kedd 20:30
Koncertterem

And So I Watch You From Afar (UK)

Az And So I Watch You From Afar a fagyos télben született Írország legészakibb csücskén. Nyers, feltöltő, kísérletező zenét játszanak, amit nehéz meghatározni. Néha szögletes és zajos, néha lüktető, eufórikus, elsöprő. Az élő show-jukban fellelhető öröm, erő, menekvés mesebeli. 2006-ban beugrottak a furgonba, és meg sem álltak. Európa-szerte, az USA-ban, Oroszországban, Ázsiában, Közép-Amerikában, Ausztráliában könyörtelenül turnézva lassan feléptették kultuszukat szerte a világon. Zenéjükben testet ölt a függetlenség igazi szelleme, a barkácsolás definíciója, az Arte Povera, a valóság és az eltökéltség, mert az ASIWYFA-ban megtalálhatod saját elképzeléseidet, hogy miben higgy, akár egyedül, akár együtt. A teltházas Jettison fellépések hátterében, valamint a városok és a határok újranyitásának megünnepléseként az ASIWYFA és az ATC Live örömmel jelenti be, hogy a banda várva-vártan visszatér a turnéhoz, amely Európára és az Egyesült Királyságra is kiterjed.

Esemény a facebookon

And So I Watch You From Afar (NIR)

Ha van zenekar, amire illik az egyébként némiképp elcsépelt változatos jelző, akkor az And So I Watch You From Afar (ASIWYFA) biztosan az. A kilenc éve Belfastban alakult kvartett teljesen behatárolhatatlan, eklektikusnak is nevezhető, de őseredeti posztrockjában valóban minden megvan, ami az elmúlt negyven évben a műfajban született. Súlyosan zuhogó stoner alapok, agyongondolt matekos ritmikák, hardrock-metál gitárzúzda (a hozzá illő művésznevekkel, mint „Face Eater” vagy „Bone Crusher”, amikkel a zenekar tagjai a korai időszakban illették magukat), pszichedelikus elszállások, és mindehhez elképesztően energikus színpadi akció. Nem tudunk jobb szót: igazi, okos, sokrétegű és nem utolsósorban gyönyörűen önironikus posztrock az ASIWYFA zenéje, amibe éppúgy belekeverik a Primus zilált jazzfunkját, mint a Mogwai fantasztikus atmoszféra-zenéjét, a Caspian monumentális témáit, vagy a Dillinger Escape Plan matekmetálját. Mindezt úgy – nem is lehet másként -, hogy közben épp annyira veszik magukat komolyan, amennyire feltétlenül szükséges, de bármikor képesek viccet csinálni bármiből.

A 2011-es év, a nagyon jól sikerült Gangs lemez után némi törést hozott az együttes életében, ugyanis az alapító gitáros, Tony Wright kivált a zenekarból, de hiányát aránylag hamar sikerült pótolni Niall Kennedy személyével. Legutóbbi budapesti koncertjén már az új felállásban játszott az ASIWYFA, akkor a punkrock-legenda Mike Wattal egészült ki.

Bár az ASIWYFA alapvetően instrumentális együttes, nagy hangsúlyt helyez a vegsőkig kidolgozott számcímekre, és koncertjeikről egyálatalán nem hiányzik az énekhang. Az ASIWYFA alapvetően koncerten él: korábbi budapesti fellépései során is kiderült, hogy milyen elképesztő hangulatot és atmoszférát képes teremteni. 

A zenekar tagjai
Rory Fryers: gitár
Niall Kennedy: gitár
Jonathan Adger: basszusgitár
Chris Wee: dob

Videók

Linkek

Galériák

  • And So I Watch You From Afar
    6
  • And So I Watch You From Afar (NIR)

    13

A helyszín