Ana & the Changes (RS), Anne Shirley Supersad

Ana & the Changes (RS), Anne Shirley Supersad

Ana & the Changes (RS), Anne Shirley Supersad
szeptember
17
hétfő 20:00
kiállítótér

Ana & the Changes (RS), Anne Shirley Supersad

  • Indie

Tavalyi, Laura Gibson vendégeként adott koncertjét követően új zenekarával tér vissza az A38 Hajó kiállítóterébe a szerb énekes-dalszerző tehetség, Ana Curcin. Az Ana & the Changes névre hallgató, friss produkció előtt a Ladyfesten is fellépő Anne Shirley Supersad áll majd színpadra, ami a Mayberian Sansküllots énekesnőjeként is ismert Csordás Zita szólóprojektje.

Csordás Zita, a Mayberian Sansküllots élén megismert énekesnő januárban jelentette meg eső szólóalbumát, ami Lázár Domonkossal (Pegazusok Nem Léteznek, Esti Kornél) készülhetett el. Az Anne Shirley Supersad dalai egy törékeny üvegdobozhoz hasonlítanak, amiben minden (vissz)hangnak saját útja és iránya van. Ez az őszinte szerzői megnyilatkozás pedig kétségkívül az idei év egyik legfontosabb szólóanyagává emeli a kiadványt.

Galéria

Ana & the Changes (RS)

Ana Curcin hosszú utat járt be szerzőként, mire megtalálta saját hangját törékeny és időtlen dalaiban. A bagdadi születésű, Moszkvában felnőtt, de Belgrádban élő szerb énekesnőre épp annyiban hatottak az amerikai protest songok, mint a nyolcvanas évek dream popja, ebben az együttállásban pedig épp annyira megférnek a balkáni folkdallamok, mint az Americana-életérzés sajátos értelmezése a kelet-európai naplementékben. Ezek az érzékeny, de nem giccses, őszinte, de nem közhelyes dalok a lehető legjobban állnak a legnagyobb szerb könnyűzenei tehetség életművében: nem véletlen, hogy az Ana & the Changesben már teljes alkotófolyamat előzte meg a szerzői folyamatot. A Sketches of Belonging c. lemezt örömmel fogadta a kritika és a közönség is, a zenekart eljuttatta az Exit Festivalra, a méltán patinás Eurosonicra, valamint a romániai Mastering the Music Businessre is. A lemezbemutató turné egyik utolsó állomása pedig az A38 Hajó dunai panorámájú kiállítóterében lesz majd szeptember 17-én, hétfőn.

  

A helyszín

kiállítótér