Amber Smith, John Moods (DE)

Amber Smith, John Moods (DE)

Amber Smith, John Moods (DE)
március
14
kedd 20:00
orr stúdió

Amber Smith, John Moods (DE)

John Moods (DE)

A felkapott berlini Mansions and Millions kiadónál megjelent harmadik albuma, a "The Great Design", valamint a Zenmennnel közös albuma a Music From Memory címmel, John Moods elhozza gyönyörű dalait Kelet-Európába. Két énekes és multiinstrumentalista kíséri majd. Marth Rose fuvolán és éneken, Dandy Deniz pedig gitáron és éneken. Az 1970-es évek időtlen és régebbi angol népzenéinek keverékét hozzák a 80-as évek popzenéjével és időtlen lírai témáival. Gondoljunk csak a Fairport Conventionre, Nick Drake-re, Simon & Garfunkelre, Peter Gabrielre vagy egy kis lágy Springsteenre.

Az esemény a Liveurope támogatásával valósult meg.


Amber Smith

Az AMBER SMITH 2001 óta számos EP-t és hat albumot jelentetett meg, német/balti kiadók gondozásában, magyarországi terjesztéssel (is).

2001    „There is no way” – Firestation Records, Berlin
2003    „My little servant” – Firestation Records, Berlin
2006    „rePrint” – Kalinkaland Records, Weimar
2008    „Introspective” - M.P.3. International, Vilnius
2012    „amber smith” – szerzői/Kalinkaland Records
2015  ’’Modern’’ - szerzői

A 2006-os„rePrint” című nagylemez társproducere Robin Guthrie, az egykori Cocteau Twins zenei agya, volt. A címadó dalt pedig Yonderboi producelte.
A CD, röviddel a megjelenés után, a Német Kollégiumi Rádiók összesített Listáján (DCRC) az első helyre került, megelőzve ezzel az éppen aktuálisan futó Arctic Monkeys-t, a Placebo-t és Depeche Mode-ot is.

A folytatás, a 2008-as „Introspective” már Chris Brown (www.brownsound.net) segítségével készült, aki korábban olyan előadókkal dolgozott, mint Sir Paul McCartney, a Radiohead, a Muse, sőt a Beatles Antológia hangmérnöke is volt. Az album címadó dala, az „Introspective” és a „Select all, delete all” az Mr2 – Petőfin és a dalhoz készült klipek az MTV-n is nagy sikerré váltak, az album pedig elnyerte a 2009-es Fonogram díjat a legjobb alternatív lemez kategóriában, a Pesti Est 2008 legjobb magyar lemezének választotta, a Recorder zenei blog pedig a 2000-es évek top 5 lemezéhez sorolja.

A zenekar 2009 tavaszán USB kislemezt jelentetett meg („Time”), majd az év őszén egy teltházas Művészetek Palotája-beli koncerttel búcsúzott egy időre a közönségtől. 2010 (két francia koncert-felkérést leszámítva) feltöltődéssel telt, és az ősz folyamán érezték úgy, ismét ideje a közös munkának.

Az amber smith 2011 tavaszán tért vissza egy EP-vel, majd 2012 februárban jelentette meg, új, cím nélküli lemezét. Ez alkalommal az utómunkálatok is Budapesten zajlottak. A nagylemez érett, saját hangú, és eddig mindenhol pozitív kritikák övezték. A lemezt 2012 nyarán a Kalinkaland is megjelentette Németországban/Ausztriában és Svájcban.

Három év után, idén áprilisban jelent meg a sorrendben hatodik amber smith lemez 'Modern'' címmel.

A zenekar 2001 óta folyamatosan koncertezik itthon és külföldön egyaránt – számtalan német, francia, spanyol turné, tokiói és svéd fesztivál-fellépés, illetve résztvétel a 2009-es South by Southwest fesztiválon a texasi Austinban. Magyarországon a legrangosabb fesztiválok állandó fellépőjeként, sorra kapjuk a meghívásokat budapesti és vidéki klubokba egyaránt.

Hello Sun:


 

Introspective:

Faster than the speed of light:

Hold On To Your Love:

Linkek

Galériák

  • Amber Smith
    1
  • The Mission (UK)

    29

A helyszín

orr stúdió