Új dátum: Altin Gün (TR/NL)

Új dátum: Altin Gün (TR/NL)

Új dátum: Altin Gün (TR/NL)
november
13
vasárnap 20:00
Koncertterem

Új dátum: Altin Gün (TR/NL)

  • Pop
  • Rock
  • Világzene, Népzene

Az univerzum ismert és ismeretlen részei közötti kapcsolatról már számos költő és filozófus írt, de már zenekar is van, amely képes ajtókat nyitni a kettő között. Ők a török népzenét pszichedéliával, harapós gitárokkal és billentyűkkel elegyítő Altin Gün, akik első magyarországi koncertjüket az A38 Hajón adták hatalmas sikerrel, s most visszatérnek egy combos vidám karneváli ráadásra.!

Soraik között török, indonéz és holland zenészekkel indult útjára az amszterdami székhelyű Altin Gün, akik műfajteremtő dalaikat már sikerrel vitték végig a kontinensen, Nyugat-Európától egészen Isztambulig. Fő inspirációjuk a ’70-es évek modernizált török népzenéje, amit bátran vegyítenek saját koruk zenei hatásaival. Művészetük egy korábban sosem halott halmaz, melynek kiindulási alapja a saz, más nevén a baglama nevű török lant – ezt párosítják egy hagyományos beatzenekar hangszerparkjával, így létrehozva azt a földtől elrugaszkodott elegyet, ami hangzásuk védjegye a kezdetek óta.

Munkájuk gyümölcse ezidáig két nagylemez – a 2019-es Gece és a 2018-as On –, melyekkel a jelen kontextusában folytatják a ’70-es évekbeli török elődeik művészetét; azokat olyan elemekkel megtoldva, hogy minden pszichedelikuszene-rajongó számára receptre lehetne felírni a dalaikat.

  >

A helyszín